0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Leadership
  4. Ce înseamnă să fii un lider bun
Carte

Ce înseamnă să fii un lider bun

Coperta cărții: Ce înseamnă să fii un lider bun – De ce este importantă inteligența emoțională de la editura Curtea Veche.
Cartea: Ce înseamnă să fii un lider bun – De ce este importantă inteligența emoțională
Autor: Dr. Daniel Goleman,
Editura: Curtea Veche
Cumpăr

De ce este importantă inteligența emoțională

Autor(i): Dr. Daniel Goleman,
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Cărți cheie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 208 (13x20 cm)
ISBN:9786065889149
Preţ: 40,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Daniel Goleman se numără printre cei mai influenți zece autori care au scris despre lumea afacerilor, conform Accenture Institute for Strategic Change (Institutul Accenture pentru Schimbare Strategică), iar The Wall Street Journal l-a inclus în clasamentul celor mai marcanți zece gânditori preocupați de economie.

Articolul „What Makes a Leader?“ („Ce înseamnă să fii un lider bun?“), scris în 1998, care dă și titlul acestei cărți și pe care îl găsiți integral în primul capitol, se află în Top 10 al celor mai citite și mai apreciate texte publicate de Harvard Business Review.

Cercetările mele, alături de alte studii recente, sugerează că inteligența emoțională este o condiție sine qua non a succesului în leadership. Un om poate avea cea mai bună pregătire din lume, o minte pătrunzătoare și toate ideile bune la el, dar, fără inteligență emoțională, tot nu va fi un lider excepțional.

Daniel Goleman

Când i se cere cuiva să definească liderul ideal, sunt menționate calități precum inteligența, rezistența, hotărârea, viziunea – atribute asociate, în mod tradițional, cu leadershipul. Asemenea abilități sunt necesare, dar insuficiente pentru un lider. Studiile realizate de Daniel Goleman, în care au fost incluse în jur de două sute de companii mari, indică faptul că inteligența emoțională poate fi însușirea-cheie care îi distinge pe liderii cu performanțe înalte de liderii mediocri.

Harvard Business Review

Daniel Goleman arată care sunt, în lumea afacerilor, cele mai importante trăsături ale fiecărui tip de leadership, explică diferența dintre a fi deștept și a fi înțelept, prezintă cele trei feluri de concentrare a atenției necesare unui lider bun și definește cu acuratețe ce înseamnă să fii lider.

Forbes

Daniel Goleman a introdus conceptul de inteligență emoțională (IE) în lumea afacerilor prin intermediul unui articol publicat în 1998 în Harvard Business Review.

De atunci, psihologul american a scris numeroase articole despre importanța IE în economie și, mai ales, despre rolul ei în formarea liderilor de succes. Acest volum le reunește pe cele mai relevante dintre ele.

Autorul prezintă câteva ingrediente-cheie ale succesului unui lider și le dă o veste bună tuturor celor care vor să facă un pas înainte în carieră: oricine poate deveni un lider bun dacă își dezvoltă abilitățile specifice inteligenței emoționale și sociale.

Pe lângă descrierea strategiilor necesare în formarea și îmbunătățirea competențelor ce țin de IE, Daniel Goleman explică și bazele neurologice ale acestora, dând câteva indicii despre felul în care fundamentele biologice pot susține un leadership eficient.

Cuprinsul cărţii: „Ce înseamnă să fii un lider bun“

  • Introducere
  • Ce înseamnă să fii un lider bun?
  • Leadershipul eficient
  • Leadership primar: motivația ascunsă a performanței
  • Cum să reaprindeți pasiunea pentru muncă
  • Inteligența socială și biologia leadershipului
  • Trei tipuri de concentrare a atenției necesare unui lider
  • Nu doar deștept, ci și înțelept