0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Hinduism
  4. Periya Puranam
Carte

Periya Puranam

Din viețile a 63 de sfinți shivaiți

Autor(i): Sekkizhar
Editura: Vidia
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 416 (13x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Periya Puranam“ este o operă poetică tamilă clasică, în care marele poet și sfânt Sekkizhar descrie viețile a 63 de sfinți shivaiți provenind din caste diferite, de vârste și ocupații diferite, dar având în comun dedicarea cu ardoare a vieților lor lipsite de egoism serviciului de venerare a lui Shiva.

Sekkizhar a efectuat o asiduă activitate de cercetare și documentare, vizitând temple și locuri sfinte, studiind inscripții, adunând noi date despre sfinții shivaiți. La acestea s-au adăugat harul său poetic și inspirația, Shiva Nataraja însuși „compunând“ prima strofă din ceea ce urma să devină „Periya Puranam“.

Această scriere a avut o mare influență asupra tradiției devoționale a shivaismului în India de Sud, fiind considerată a 5-a Veda.

Sri Ramana Maharshi, pe când avea 16 ani, a citit cartea „Periya Puranam“ și impactul asupra tânărului Venkataraman de atunci a fost hotărâtor în „drumul“ pe care acesta urma să-l parcurgă, devenind apoi cunoscut ca Înțeleptul de la Arunāchala.

În cadrul dialogurilor cu vizitatorii care veneau să-i solicite îndrumarea spirituală pe calea dificilă a cunoașterii de sine, Sri Ramana Maharshi a făcut referiri în răspunsurile sale la întâmplările surprinzătoare din viețile sfinților Nayanars descrise cu măiestrie de Sekkizhar.