0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Cărţi: Islam
  4. Coranul
Carte

Coranul

Coranul. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): * * *
Editura: Herald
Colecţia: Mistica islamică
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 512 (14x21 cm)
Preţ: 46,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Toate marile religii ale lumii se bazează pe cărţi fondatoare, care sunt texte de revelaţie în sensul larg al cuvântului.

Caracteristic Islamului este faptul că a scos în evidenţă originalitatea absolută a unui Dumnezeu care nu se manifestă numai prin minunile lumii create, ci şi printr-un cuvânt - Coranul - adresat omului, care-i devine astfel apropiat.

Pentru musulmani, Coranul nu este numai cartea sacră emanată direct de la divinitate – definită în mod curent ca o sumă de principii în care se crede, o sinteză de precepte etice, o normă de viaţă spirituală, un codice civil care răspunde problemelor vieţii cotidiene –, ci o realitate pregnantă, cu o semnificaţie profundă şi misterioasă, „o inimitabilă simfonie ale cărei sunete îi mişcă pe oameni până la lacrimi sau îi duce pe culmile extazului“, cum spunea unul din traducătorii Coranului în engleză. În acest spirit, Coranul este considerat a fi însuşi Cuvântul lui Dumnezeu.

Profetul Muhammad a fost ales să spună în cea mai pură limbă arabă – aşa cum este considerată araba coranică – ce voia Dumnezeu şi să repete ceea ce Dumnezeu revelase parţial profeţilor anteriori.

Coranul nu a fost scris în timpul vieţii profetului Muhammad, ci doar memorat de însoţitorii săi, iar uneori versete răzleţe au fost notate pe foi de palmier, omoplaţi de cămilă, bucăţi de ceramică. Elaborarea formei scrise a început după moartea profetului, urmând un drum lung şi extrem de sinuos până s-a ajuns la un Coran canonizat.

Traducerea în limba română a Coranului a fost realizată de prof. George Grigore, conferenţiar din cadrul secţiei de Limbă Arabă a Universităţii Bucureşti, şi a necesitat o muncă desfăşurată pe parcursul a zece ani.