0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Cărţi: Islam
  4. Profetul Mahomed
Carte

Profetul Mahomed

Profetul Mahomed. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

O biografie

Autor(i): Barnaby Rogerson
Editura: Polirom
Colecţia: Religie [Polirom]
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 232 (15x23 cm)
Preţ: 28,85 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Barnaby Rogerson este autorul volumului „Moştenitorii Profetului Mahomed. Cauzele schismei dintre şiiţi şi suniti“, o reconstituire captivantă a vieţii lui Mahomed şi a primilor patru califi.

Mahomed a creat o nouă religie, islamul, a unit pentru prima dată Arabia şi a impus o limbă literară nouă, araba clasică a Coranului.

În eleganta sa biografie, Barnaby Rogerson surprinde semnificaţia istorică şi spirituală a acestui om excepţional, lider şi vizionar, reconstituind totodată atmosfera lumii în care a trăit.

Sub ochii noştri, Arabia secolului al VI-lea prinde viaţă în paginile cărţii, iar Mahomed ne este înfăţişat crescând printre beduini, făcând comerţ cu caravane, primind revelaţia şi indurând ani de persecuţie până la înfruntarea dintre Mecca şi Medina şi victoria finală a islamului.

Cartea lui Rogerson aproape că pare relatarea unui martor ocular. El ne încântă cu detalii despre viaţa cotidiană şi cea de familie a Profetului, în care elementul religios este împletit cu grijă. O carte excelentă şi o lectură minunată.The Daily Express

Rogerson spune o poveste captivantă cu tact, elocventa şi entuziasm.The Independent