0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie ascunsă
  3. Istoria ascunsă
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Istoria ascunsă

Repere esențiale

Autor(i): Rafael Loriot
Editura: Pro Editură și Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 0 (15x22 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Istoria omenirii așa cum apare în lucrările de specialitate conține opiniile celor care le-au scris și, prin urmare, este uneori departe de a prezenta numai fapte. Teoriile sunt câteodată construite pe cercetări istorice, dar orice teorie trebuie să rămână ceea ce este, adică o teorie.

E important să ne străduim să verificăm veridicitatea faptelor, nu să le denaturăm ca să corespundă teoriei și șă le uitam sau să le declarăm false pe cele care nu îi corespund.

„Legenda este sora cea mare a Istoriei“, a zis Voltaire. Ea relatează deseori un fapt istoric foarte vechi care a devenit ocult la retransmiterea sa din generație în generație. Nu trebuie, așadar, să excludem din cercetările noastre istorice faptele ascunse în legende, deoarece ele pot să aducă indicii care să ne ajute să înțelegem mai bine istoria oamenilor.

„Reperele esențiale“ care vor fi prezentate în această lucrare sunt departe de a fi „oficiale“. Autorii se feresc să afirme că sunt deținătorii adevărului absolut. Este posibil ca pe viitor unele dintre ele să dispară sau să fie modificate în funcție de cunoștințele noi de care dispun autorii. Nu e nicio rușine să afirmi că te-ai înșelat. Dimpotrivă, este un semn de curaj pe care puține persoane îl au, fiindcă asta te obligă să te corectezi permanent.

Cei care pretind că totul e adevărat sunt la fel de stupizi ca aceia care spun că totul e fals!