0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul, Maramureşul istoric şi alte ţinuturi disputate de români
Carte

Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul, Maramureşul istoric şi alte ţinuturi disputate de români

Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul, Maramureşul istoric şi alte ţinuturi disputate de români. Editura Integral
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Istorii secrete
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 168 (13x20 cm)
Preţ: 14,99 Lei
Disponibilitate: în stoc

România – un puzzle istoric

Rupt în trei, în patru sau chiar în cinci în diverse epoci istorice, teritoriul Daciei Mari, pe care a apărut această incredibilă insulă de latinitate, înconjurată de slavi şi unguri, care este poporul român, s-a putut reuni pe deplin abia după aproape două milenii, în 1918, şi nu a putut să-şi salvgardeze integritatea decât două decenii şi un pic, până în vara tragică a anului 1940, când România a fost efectiv sfârtecată de aproape toţi vecinii ei.

Înainte de 1918 şi după 1940, ruşii şi ucrainenii ne-au luat, de mai multe ori, Basarabia, Bucovina, Ţinutul Herţa, Maramureşul istoric (pe care l-au administrat un pic şi cehii), Insula Şerpilor şi Gurile Dunării.

Cu ungurii, discuţia violentă asupra Transilvaniei pare să nu se încheie niciodată. Polonezii au stăpânit părţi ale Bucovinei, pe care au avut-o şi austriecii, care au primit câteva decenii şi… Oltenia. Cu bulgarii ne-am disputat Cadrilaterul, existând discuţii şi asupra Dobrogei. Nici cu sârbii nu au lipsit controversele asupra Banatului…