0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul, Maramureșul istoric și alte ținuturi disputate de români
Carte

Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul, Maramureșul istoric și alte ținuturi disputate de români

Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul, Maramureșul istoric și alte ținuturi disputate de români. Editura Integral
Cumpăr
Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Istorii secrete
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 168 (13x20 cm)
Preţ: 14,99 Lei
Disponibilitate: în stoc

România – un puzzle istoric

Rupt în trei, în patru sau chiar în cinci în diverse epoci istorice, teritoriul Daciei Mari, pe care a apărut această incredibilă insulă de latinitate, înconjurată de slavi și unguri, care este poporul român, s-a putut reuni pe deplin abia după aproape două milenii, în 1918, și nu a putut să-și salvgardeze integritatea decât două decenii și un pic, până în vara tragică a anului 1940, când România a fost efectiv sfârtecată de aproape toți vecinii ei.

Înainte de 1918 și după 1940, rușii și ucrainenii ne-au luat, de mai multe ori, Basarabia, Bucovina, Ținutul Herța, Maramureșul istoric (pe care l-au administrat un pic și cehii), Insula Șerpilor și Gurile Dunării.

Cu ungurii, discuția violentă asupra Transilvaniei pare să nu se încheie niciodată. Polonezii au stăpânit părți ale Bucovinei, pe care au avut-o și austriecii, care au primit câteva decenii și… Oltenia. Cu bulgarii ne-am disputat Cadrilaterul, existând discuții și asupra Dobrogei. Nici cu sârbii nu au lipsit controversele asupra Banatului…