2 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Yoga
  3. Marile enigme ale războiului secret
Carte

Marile enigme ale războiului secret

Autor(i): Bernard Michal
Editura: Pro Editură și Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 215 (15x23 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Când au fost anunțați că ar fi trebuit să pregătească invadarea Siciliei, șefii marinei americane au avut o idee genială: de ce să nu fie folosit ajutorul acelei faimoase „Mafii“ siciliene, organizație criminală ale cărei ramificații erau înfipte adânc în lumea interlopă din SUA?

* * *

La începutul anului 1942, englezii sunt la ananghie. La Londra, Winston Churchill își dă seama că înfrângerile succesive ale forțelor sale compromit grav prestigiul Marii Britanii în Asia… Atunci, răsare steaua unui om aproape necunoscut: locotenent-colonelul Wingate.

* * *

Ce drum lung a parcurs deja de când era doar un simplu servitor! Se revede copil, la Priștina, unde afirmă că s-a născut în ziua de 28 iulie 1904, la 360 de kilometri sud de Belgrad.….Destinul extraordinar al lui „Cicero“ s-a împlinit. Dar pune trei probleme.

* * *

Când au fost parașutați, în ziua de 17 septembrie 1944, la câțiva zeci de kilometri în interiorul liniilor germane, misiunea lor trebuia să fie de scurtă durată: să cucerească podul de la Arnhem, să ocupe ambele maluri, să pregătească și să mențină poziția, așteptând sosirea pe cale terestră a grosului forțelor Armatei a II-a.

* * *

Gestapoul știa că cel care a fost cel mai mare șef al serviciilor de spionaj pe care l-a avut vreodată Germania ținuse un jurnal. Se spunea că acolo era scris totul: descrierea minuțioasă a enormei pânze de păianjen pe care Canaris o aruncase asupra întregii lumi; istoria secretă a celui de-al III-lea Reich, precizări redutabile despre Hitler și tovarășii lui, relatarea tuturor comploturilor urzite pentru debarasarea Germaniei de nazism.

Cuprinsul cărţii: „Marile enigme ale războiului secret“

  • Operațiunea Mafia
  • Wingate și seniorii junglei
  • Hitler nu la crezut pe Cicero
  • Cazul King Kong
  • Misterul Canaris