0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Istoria României. Atlas şcolar ilustrat
Carte

Istoria României. Atlas şcolar ilustrat

Istoria României. Atlas şcolar ilustrat. Editura Corint
CumpărDetalii carte

Autor(i): Minodora Perovici
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 72 (21x30 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

S-au tipărit numeroase atlase dedicate istoriei românilor, dar nici o altă lucrare, până la cea de faţă, nu a reunit atât de multe surse istorice în acelaşi loc.

Pe fiecare pagină există o hartă, pe care sunt transpuse, după criterii cronologice şi referitoare la spaţiu, informaţiile oferite de cercetările recente în domeniu, ceea ce dă atlasului un plus de noutate şi rigurozitate ştiinţifică.

Sunt prezente, în acelaşi timp, diverse surse istorice, şi anume imagini-document, însoţite, lucru cu totul inedit pentru un atlas, de fragmente din texte vechi (cronici, acte, tratate internaţionale, inscripţii, memorii etc.), care completează hărţile şi aduc un grad sporit de credibilitate.

În felul acesta, cititorul are la îndemână, de fapt, trei cărţi într-una singură: un atlas, un album şi o culegere de texte.

Este de remarcat, pe lângă bogăţia informaţiei, condensată într-un spaţiu relativ restrâns, calitatea grafică a lucrării, aspectul şi coloritul imaginilor, prezentarea hărţilor într-o formă deosebită, ceea ce conferă atlasului un plus de eleganţă şi atractivitate.