0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Istoria secretă a inchiziţiei
Carte

Istoria secretă a inchiziţiei

Istoria secretă a inchiziţiei. Editura Pro Editură şi Tipografie
CumpărDetalii carte

Autor(i): Natale Benazzi, Matteo D`Amico
Editura: Pro Editură şi Tipografie
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 224 (15x23 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Din Peru până în Renania, din Algrave până în Boemia, de la mijlocul secolului al XIII-lea la începutul secolului al XIX-lea, Biserica Catolică a întreţinut tribunale a căror unică sarcină era judecarea devierilor religioase şi a tuturor celor ce se îndepărtau de o credinţă a cărei păzitoare se considera instituţia ecleziastică.

Aceste organisme sunt cunoscute sub numele de Inchiziţie.

A vorbi despre Inchiziţie, înseamnă să-ţi imaginezi scene populate cu oameni în negru, agitând crucifixe deasupra unui rug, şi călăi „îndreptând“ articulaţiile victimelor lor.

Catarii au constituit, în secolul al XIII-lea, pretextul Inchiziţiei, care s-a grăbit să-şi exercite talentele împotriva tuturor ereziilor: ale evreilor, protestanţilor şi vrăjitorilor, precum şi ale celor mai luminate spirite ale ştiinţei.

Autorii lucrării se opresc asupra marilor momente şi a marilor procese care au jalonat istoria Sfântului Oficiu, prezentându-ne mecanismele mai mult sau mai puţin cunoscute ale aparatului comandat de Torquemada.

Pagina după pagină, aflăm cum, timp de aproape şapte secole, această maşină de normalizare socială a funcţionat cu susţinerea puterii politice, producând propria legendă, datorită unei arte de punere în scena care ne uimeşte şi astăzi.

„Istoria secretă a Inchiziţiei“ constituie o remarcabilă carte de istorie a mentalităţilor despre una dintre paginile cele mai negre ale creştinismului.