0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Istoria secretă a inchiziției
Carte

Istoria secretă a inchiziției

Istoria secretă a inchiziției. Editura Pro Editură și Tipografie
Autor(i): Natale Benazzi, Matteo D’Amico,
Editura: Pro Editură și Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 224 (15x23 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Din Peru până în Renania, din Algrave până în Boemia, de la mijlocul secolului al XIII-lea la începutul secolului al XIX-lea, Biserica Catolică a întreținut tribunale a căror unică sarcină era judecarea devierilor religioase și a tuturor celor ce se îndepărtau de o credință a cărei păzitoare se considera instituția ecleziastică.

Aceste organisme sunt cunoscute sub numele de Inchiziție.

A vorbi despre Inchiziție, înseamnă să-ți imaginezi scene populate cu oameni în negru, agitând crucifixe deasupra unui rug, și călăi „îndreptând“ articulațiile victimelor lor.

Catarii au constituit, în secolul al XIII-lea, pretextul Inchiziției, care s-a grăbit să-și exercite talentele împotriva tuturor ereziilor: ale evreilor, protestanților și vrăjitorilor, precum și ale celor mai luminate spirite ale științei.

Autorii lucrării se opresc asupra marilor momente și a marilor procese care au jalonat istoria Sfântului Oficiu, prezentându-ne mecanismele mai mult sau mai puțin cunoscute ale aparatului comandat de Torquemada.

Pagina după pagină, aflăm cum, timp de aproape șapte secole, această mașină de normalizare socială a funcționat cu susținerea puterii politice, producând propria legendă, datorită unei arte de punere în scena care ne uimește și astăzi.

„Istoria secretă a Inchiziției“ constituie o remarcabilă carte de istorie a mentalităților despre una dintre paginile cele mai negre ale creștinismului.