0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Miracole și alte întâmplări incredibile din istoria capitalei
Carte

Miracole și alte întâmplări incredibile din istoria capitalei

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Secretele Bucureștilor
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 14,99 Lei
Disponibilitate: în stoc

Bucureștii au fost dintotdeauna martorii unor întâmplări absolut incredibile, care jalonează o poveste halucinantă, începând cu miracolul petrecut la execuția lui Mihai Viteazul, programată înainte ca acesta să ajungă Domn, însă nedusă la îndeplinire întrucât călăul s-a speriat de privirea neguroasă a răzvrătitului și a exclamat, aruncând securea, „Eu nu pot să-l ucid pe acest om!“ și ajungând până aproape de contemporaneitate, când minunile patronului spiritual al orașului, Sfântul Dimitrie cel Nou, par a se înscrie într-o spirală infinită.

Cuprinsul cărţii: „Miracole și alte întâmplări incredibile din istoria capitalei“

  • În loc de Prefață: „Eu nu pot să iau viața acestui om!“… sau cum a scăpat de securea gâdelui de la Sf. Gheorghe Mihai, marele ban al Craiovei și viitorul voievod al Munteniei
  • Apa vie din Câmpia Filaret scapă Bucureștii de holeră și binecuvântează prima Miss România
  • „Noul Ierusalim“: Profețiile lui Sundar Singh despre București și România, o versiune ceva mai recentă a lui Nostradamus!
  • Arsenie Boca și profeția despre cutremurul care va distruge Bucureștii. Legătura neașteptată cu răspopitul Cristian Pomohaci!
  • Stafiile din Hanul de la Gura Lupului și alți strigoi din Vechii București
  • Rugăciunea prin care călugării devin invizibili și icoanele făcătoare de minuni din bisericile bucureștene
  • În loc de Epilog: Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, a vegheat orașul la vreme de război, l-a apărat de molime și catastrofe… dar face minuni și în ziua de azi!