0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Oamenii. Scurtă istorie despre cum am stricat totul
Carte

Oamenii. Scurtă istorie despre cum am stricat totul

Autor(i): Tom Phillips
Editura: Trei
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 288 (13x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În cei șaptezeci de mii de ani de când strămoșii noștri au plecat din Africa și s-au răspândit pe întreaga planetă, oamenii au ajuns foarte departe: suntem în vârful lanțului trofic, am luat natura în stăpânire, avem civilizație, știință și artă – ce mai, adevărați campioni.

Dar adevărul e că drumul n-a fost mereu ușor, iar uneori am reușit s-o dăm magistral în bară. Ba chiar avem suficiente dovezi că specia noastră nu devine mai înțeleaptă cu trecerea timpului: Lucy, prima noastră strămoașă, cade din copac și moare; într-o noapte de beție, armata austriacă se atacă pe ea însăși, pricinuindu-și mari pierderi; Mao concepe un plan de sănătate publică în urma căruia mor zeci de milioane de oameni; superputerea lumii de azi își alege drept președinte un mogul de televiziune…

Împletind istoria, știința, politica și cultura pop, „Oamenii“ oferă o panorama asupra momentelor lipsite de glorie ale speciei noastre și te ajută să-ți amintești că, de fiecare dată când ai călcat strâmb, se putea și mult mai rău.

Tom Phillips relatează cu umor miriadele de nebunii ale umanității într-o carte care se citește ca un thriller.

Business Standard

O istorie foarte bine documentată și ironică a momentelor în care oamenii au făcut greșeli monumentale.

The Telegraph

Tom Phillips dovedește dincolo de orice îndoială că noi, oamenii, suntem al naibii de norocoși că încă trăim, deși nu facem aproape nimic ca să rămânem o specie viabilă – nimic altceva decât să scriem cărți inteligente, amuzante și ușor îngrijorătoare pe această temă.

Sarah Night, autoare de bestselleruri New York Times

"Dacă te întrebi cum de a făcut omenirea atâtea prostii, iar și iar, Oamenii își oferă un răspuns extrem de amuzant." – Mark Watson, comediant

Tom Phillips e jurnalist și umorist englez. A studiat arheologie, antropologie, istoria și filosofia știintei la Cambridge University și a fost director editorial la BuzzFeedUK, unde a publicat atât reportaje pe teme serioase, cât și articole umoristice.

A lucrat de-a lungul timpului în televiziune și în parlament și a fost scurtă vreme membru al unui cunoscut grup de comedie. În prezent, locuiește la Londra. Îl puteți urmări pe twitter: @fl ashboy.