0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Omul de Neanderthal
Carte

Omul de Neanderthal

Omul de Neanderthal. Editura Corint
CumpărDetalii carte

O poveste rescrisă de ştiinţa modernă

Autor(i): Dimitra Papagianni, Dr. Michael A. Morse,
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Potrivit unui studiu publicat în anul 2014 de prestigioasa revista americană SCIENCE, 20% din genomul neanderthalian ar fi supravieţuit la nivel global în rândul populaţiilor moderne din Europa şi Asia. Acest fapt se explică prin încrucişarea lui Homo sapiens cu omul de Neanderthal, care a trăit în Eurasia în urmă cu circa 400 000 de ani şi a dispărut de circa 30 000 de ani.

Noile descoperiri arheologice şi studiile antropologice au schimbat în ultimii ani percepţia asupra neanderthalienilor. În ciuda prejudecăţilor curente, specialiştii susţin că omul de Neanderthal avea un comportament social, o adevărată cultură: îşi îngropa morţii, îşi îngrijea bolnavii, era un vânător puternic, desăvârşit, culegea fructe de mare şi, ceea ce până mai ieri părea incredibil, comunica prin intermediul limbajului articulat.

Dimitra Papagianni şi Michael A. Morse analizează argumentat modul în care, sute de mii de ani, neanderthalienii au evoluat în Europa, în paralel cu dezvoltarea lui Homo sapiens în Africa, cum cele două specii au migrat în Asia şi în alte zone, propunându-ne prima naraţiune cronologică completă a existenţei lor. Felul atent în care cei doi autori tratează această temă adaugă dramatism unei poveşti istorice reale.