0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Medicină Naturistă
 3. Iubire, medicină și miracole
Carte

Iubire, medicină și miracole

Iubire, medicină și miracole. Editura Adevăr Divin

Învățăminte despre autovindecare din experiența unui chirurg cu pacienți excepționali

Autor(i): Dr. Bernie S. Siegel,
Editura: Adevăr Divin
Colecţia: Vindecare spirituală
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 313 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Iubirea necondiționată este cel mai puternic stimulator al sistemului imunitar. Adevărul este că iubirea vindecă. Miracolele au loc în fiecare zi la pacienții excepționali – pacienții care au curajul să iubească, care au curajul să lucreze împreună cu doctorii lor, să participe și să-și influențeze propria însănătoșire.

Reflecții și gânduri despre „Iubire, medicină și miracole

Sunt câteva lucruri pe care sunt fericit să vi le împărtășesc, de când am scris „Iubire, medicină și miracole“.

M-am retras din practicarea chirurgiei în 1989, deoarece în acea vreme mai mulți profesioniști din domeniul îngrijirii sănătății era dornici să-mi asculte mesajul. Din momentul în care au înțeles că munca mea avea o bază științifică, ei erau dornici să o accepte. Nu a mai trebuit să mă tot explic, dar puteam în schimb să-mi împărtășesc experiența și să ajut astfel mai mulți oameni prin ceea ce învățasem.

Cu zece sau cu douăzeci de ani în urmă, dacă ascultau, erau mai dispuși să pună în discuție validitatea lucrurilor pe care le spuneam. Eu apăream în toate acele emisiuni de dezbateri ca o sursă de conflict și de controversă. Erau multe neînțelegeri privind afirmațiile pe care le făcusem despre rolul bolii în viața unei persoane. Am irosit mult timp apărându-mă și explicând ce am vrut să spun.

Ceea ce încercam să spun era că boala are asupra vieții unei persoane efecte care depășesc dimensiunea fizică. Existau efecte secundare benefice și o libertate de a trăi, pe care unii oameni o obțineau datorită bolii, deoarece îi făcea să conștientizeze că sunt muritori. Din moment ce noi toți suntem muritori, de ce unii oameni au nevoie să se îmbolnăvească pentru a avea libertatea să-și trăiască viețile lor unice și să resimtă efectele secundare benefice?

Astăzi, profesioniștii sănătății și moderatorii emisiunilor de dezbateri solicită informații. Eu sunt mai des o sursă de inspirație și nu de inflamație.

Atât medicii, cât și pacienții au nevoie de vindecare și sunt mult mai pregătiți să asculte și să învețe astăzi. De fapt, recent am citit o carte foarte emoționantă scrisă de un medic a cărui soție a murit de cancer. În carte, el îmi cere scuze. Acum, el și eu nu ne-am întâlnit niciodată și nu are pentru ce să-și ceară scuze, în afara convingerilor lui anterioare. Mesajul pe care îl împărtășește prin cartea sa este următorul: a învățat că familia lui a avut o experiență unică și grea, nu doar un diagnostic pentru care cineva a prescris un tratament. Învățăturile și meditațiile mele au fost importante pentru el și pentru soția lui, în timp ce au trăit acea experiență. Deodată speranța și iubirea au devenit terapii complementare foarte importante.

Înainte de a scrie această introducere, am recitit cărțile mele publicate până acum și nu am fost dezamăgit de ceea ce am citit. Există multe informații importante și utile în aceste cărți. Ele sunt manuale bune de pregătire pentru cei care se confruntă cu adversitatea. Astăzi sunt chiar mai înțelept, datorită experienței mele avansate cu adversitatea și prin ceea ce am învățat de când am scris aceste cărți și am înființat Grupul Pacienților Excepționali Bolnavi de Cancer, în 1978. Doresc să împărtășesc ce am învățat în acest timp.

Unul din lucrurile pe care le-am învățat este că nu am descoperit nimic nou despre comportamentul de supraviețuire. Mesajul este străvechi și poate fi găsit în cuvintele profeților din vechime și ale celor care luptă să supraviețuiască dificultăților de astăzi, de la pacienții excepționali la membrii Alcoolicilor Anonimi și la pușcașii marini. Știința și medicina au confirmat desigur, prin cercetări recente, profilul de personalitate și psihologia asociate comportamentului de supraviețuire și modul cum pot acestea să influențeze chimia corpului și capacitatea sa de vindecare.

Informațiile despre vindecare și supraviețuire ne fuseseră transmise de mii de ani de toți marii profeți și conducători spirituali. Ceea ce am învățat este că mesajul lor seamănă cu al meu. Când găsim o temă comună în scrierile vindecătorilor, știm că există adevăr în ele. Dacă ar fi să rescriu astăzi cărțile mele, m-aș asigura că includ mesajele acestor vindecători și cele mai recente dovezi științifice privind avantajele acestui tip de comportament și stil de viață.

Dacă ar fi să rescriu cartea „Iubire, medicină și miracole“, aș putea să iau în calcul schimbarea titlului în Efectele secundare ale cancerului.

Vindecarea este dificilă, la fel ca orice schimbare pe care trebuie să o facem în viață. Eu și alții am învățat totuși că efectele secundare ale cancerului ar putea să nu fie exclusiv rele.

Da, cancerul poate ucide și noi tindem să vedem efectele secundare ca probleme, însă există și efecte secundare bune. Conștientizarea faptului că suntem muritori ne poate face să ne trezim și să trăim o viață autentică, plină se semnificații.

Vă pot citi un articol intitulat „Mulțumesc lui Dumnezeu că am cancer“. „Mulțumesc lui Dumnezeu“ este pentru timpul pe care cancerul i l-a oferit autorului să învețe despre frumusețea, bunătatea și iubirea care există pentru noi și trebuie să le împărtășim. Aceste efecte secundare pot produce și o prelungire a vieții.

Rățușca cea urâtă a trebuit să facă multe eforturi personale pentru a se regăsi pe sine, pentru a-și regăsi frumusețea și a-și vindeca viața. Ea nu avea sprijin din partea familiei sau a profesioniștilor sănătății, care să o ajute să găsească stima de sine și iubirea. A găsit-o reflectând. Eu simt că un pacient nu ar trebui să treacă prin aceeași luptă.

Familia și profesioniștii din domeniul medical ar trebui să fie capabili să educe și să instruiască oamenii în legătură cu comportamentul de supraviețuire adecvat atunci când adversitatea, sub forma bolii, apare în viața lor.

Problema nu este să trăim veșnic și să-l punem la încercare pe Dumnezeu, ci să utilizăm toate forțele fizice și emoționale de care dispunem pentru vindecare.

Mintea și corpul nu sunt unități separate, ci formează un sistem integrat. Felul în care acționăm și ceea ce gândim, mâncăm și simțim au toate legătură cu sănătatea noastră. Medicii ar trebui să fie capabili să-i învețe acest comportament pe pacienții lor. Eu petrec acum mai mult timp decât oricând învățându-i pe alții și cei mai recunoscători pacienți ai mei sunt cei care îmi mulțumesc că i-am învățat cum să facă față greutăților vieții, nu doar aspectelor fizice.

Educația medicală nu se ocupă de multe din dificultățile cu care trebuie să se confrunte medicii și pacienții lor. Medicii trebuie să fie buni tehnicieni și să știe cum să prescrie tratamente și medicamente, dar pentru ca vindecarea să aibă loc, ei trebuie să incorporeze în tratamentul lor și filosofia și spiritualitatea.

Noi trebuie să simțim, așa cum trebuie să gândim. Când existența unui om este amenințată, sunt mai multe probleme și întrebări cu care avem de luptat, în afara medicamentelor de luat sau a operației ce ar trebui făcută. Așa cum scria o doamnă, avem nevoie de o societate de investiții reciproce – pacientul și medicul investind unul în celălalt.

Deci cum să manifești un comportament de supraviețuitor și cum să găsești un doctor bun, care știe să-și folosească expertiza și să fie învățătorul tău? Întreabă-l pe doctor dacă a fost criticat vreodată de familia lui, de pacienți sau de asistente. Dacă vă răspunde că a fost criticat, acel doctor este bun și trebuie folosit. De ce? Fiindcă este o persoană de la care ai o speranță. Nu critici o persoană despre care nu crezi că este dornică să asculte, să învețe și care speri să se schimbe. Așa cum spunea poetul persan Rumi: „Criticile îmi lustruiesc oglinda“. Medicii buni înțeleg acest lucru. De asemenea, asistentele îi cunosc pe medicii capabili, grijulii, din experiența lor cu ei, deci întrebați-le care este părerea lor și nu ezitați să spuneți cu voce tare dacă nu sunteți tratați cu respect. Comportamentul supus nu este un comportament de supraviețuire. Căutați să fiți o ființă umană, nu un diagnostic sau un număr într-un salon.

Am amintit că, în timp ce îmi revedeam cărțile anterioare, m-am simțit satisfăcut de conținutul lor. Următorul meu sentiment a fost pur și simplu să-mi amintesc numeroșii oameni minunați și plini de iubire care au fost și încă sunt învățătorii mei. Acum, când nu mai stau alături de ei mai multe ore în fiecare săptămână, le simt lipsa, și recitindu-le întâmplările ajung într-adevăr să le înțeleg mult mai clar.

Atât de multe religii și filosofii ne spun cum să ne găsim calea.

Ceea ce încearcă toate să ne spună este să fim atenți la sentimentele și trăirile noastre și să le lăsăm să ne călăuzească. Dacă ne ignorăm corpul și mesajele lui, la un moment dat vom suporta consecințele.

Două dintre mesajele lui Iisus Hristos rezumă foarte bine acest lucru: „Cel care caută să-și salveze viața și-o va pierde și cel care este dornic să-și piardă viața și-o va salva“.

Eu interpretez aceste cuvinte ca însemnând că ne pierdem viața autentică atunci când o facem să depindă de solicitările altora sau când devenim ceea ce vor alții să fim pentru a le obține iubirea sau pur și simplu pentru a continua să aibă grijă de noi.

Atunci când conștientizăm că suntem muritori, refuzăm să trăim viața care ne omoară și începem să trăim și să fim noi înșine. La nivel practic, s-ar putea să fie nevoie să ne schimbăm ocupațiile, să ne mutăm în altă locuință, să ne vindecăm ori să punem capăt unor relații, să găsim o nouă atitudine și un nou rost în viață și să lucrăm pentru adevăratul Dumnezeu.

Viața voastră este păstrată în corpul vostru. Al doilea mesaj al lui Iisus Hristos: „Dacă nu manifești ceea ce se află în lăuntrul tău, ce nu manifești te va distruge. Dacă dai naștere la ce se află în lăuntrul tău, ceea ce vei da naștere te va mântui“. El vorbește despre sentimente și despre amintirile corpului și are dreptate.

Primele scrieri spirituale ne spun să stăm liniștiți și să ascultăm. Kabbala ne dă instrucțiuni specifice despre cum să auzim glasul lui Dumnezeu și să ne luminăm, astfel încât înțelepciunea noastră să poată fi folosită pentru a-i ajuta pe alții. Supraviețuitorii își găsesc timp să stea liniștiți și să asculte. Puteți să-i spuneți meditație, imaginație, vizualizare, relaxare sau ținerea unui jurnal, dar toate acestea înseamnă să-ți găsești timp să stai liniștit și să asculți vocea lăuntrică și vocea care ți se adresează. Adesea am această experiență când ies să alerg ori să merg cu bicicleta singur, atunci când nimic nu mă distrage.

Faceți-vă timp să ascultați. Dacă ascultați, veți învăța care este misiunea voastră aici și veți fi capabili să muriți plini de bucurie, știind că ați servit în felul vostru și că ați împlinit motivele pentru care ați fost creați. Supraviețuitorii se ocupă de aspectele spirituale, esențiale și emoționale ale vieții lor. Când ne promitem să trăim iubirea necondiționată, altruistă, începe adevărata vindecare. Atunci nu ne mai străduim să schimbăm oamenii, ci ne consacrăm oamenilor. Iubirea însăși este o forță vindecătoare miraculoasă. Într-un sens, este miracolul și motivul pentru care existăm.

Deci întrebați-vă ce lecție aveți de învățat aici și învățați acea lecție în timp ce împărțiți iubire lumii. Amintiți-vă că orbirea iubirii face lucruri mărețe pentru înlăturarea rănilor lumii.

Noi spunem că iubirea este oarbă fiindcă ea ne ajută să vedem lumea într-un mod semnificativ pentru supraviețuire. Orbirea iubirii este terapeutică, deoarece ne permite să funcționăm fără să păstrăm în noi imaginile greutăților vieții. Ea spune oamenilor: „Dacă nu puteți iubi, cel puțin folosiți-vă uitarea pentru a putea trăi o viață mai liniștită, incapabili să vă amintiți toate lucrurile pe care oamenii le-au făcut să vă enerveze. Sunt aici să vă ajut să supraviețuiți și la fel este și Creatorul nostru“. Dacă Dumnezeu nu ar fi fost energie inteligentă și plină de iubire, nici unul dintre noi nu ar fi aici și acum.

Capacitatea de vindecare este înnăscută în noi și în toate ființele vii. Dumnezeu nu joacă la curse. Ne deranjează când bacteriile devin rezistente la antibiotice, dar nu prin capacitatea noastră de a deveni rezistenți față boli. Amândouă sunt mecanisme de supraviețuire puse acolo de Creatorul nostru pentru a susține viața în mod echilibrat.

Nu trăiți un rol. Trăiți o viață autentică. Mulți oameni mor atunci când nu mai pot să lucreze din cauza bolii. Ei nu văd relațiile ca fiind o altă rațiune de a trăi. Pe de altă parte, o mamă cu nouă copii s-ar putea să nu moară din cauza nașterii copiilor, ci atunci când copiii părăsesc casa părintească. Descoperiți-vă viața și trăiți-o. Nu trăiți un rol.

Vă rog să vă amintiți că informațiile nu schimbă pe nimeni. Inspirația da. Găsiți-vă rațiunea de a trăi, rostul vieții. Lăsați-vă inspirați și urmați revelația și transformarea. Eu am găsit doar câteva informații care vă pot ajuta să vă schimbați. Este vorba de faptul că sunteți muritori și că veți muri într-o zi. Prin urmare, nu faceți ceva să nu muriți, ci faceți lucruri care vă întăresc calitatea vieții și s-ar putea să fiți surprinși cât de mult veți trăi. Acceptați că veți muri și luați decizii privind felul în care doriți să vă petreceți timpul limitat pe care îl aveți. Atunci nu trebuie să mergeți la terapie în ceruri pentru a trata amărăciunea și resentimentele pentru toate lucrurile pe care le-ați făcut și apoi să muriți oricum.

Învățați din înțelepciunea altora și bucurați-vă de experiența vieții. Amintiți-vă că Biblia se încheie cu Revelații și nu cu Concluzii, iar terminarea unei școli este doar un început, nu un sfârșit. Vă rog să primiți această carte ca pe o revelație și să-mi permiteți să vă fiu călăuzitor pentru transformare și pentru o viață liniștită, plină de iubire și de vindecare. Începeți acum.

Cuprinsul cărţii: „Iubire, medicină și miracole“

 • Reflecții și gânduri despre Iubire, medicină și miracole
 • Introducere
 • ATENȚIA ACORDATĂ CORPULUI
  • Ascultătorul privilegiat
  • Parteneriatul vindecării
  • Boala și mintea
  • Dorința de a trăi
 • INCLUDEREA MINȚII
  • Începutul călătoriei
  • Focalizarea minții pentru vindecare
  • Imaginile în boală și vindecare
  • Să devii excepțional
  • Iubire și moarte
 • Anexă
 • Despre autor