0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Leadership
  4. Începe cu de ce
Carte

Începe cu de ce

Începe cu de ce. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acţiune

Autor(i): Simon Sinek
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 336 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În anul 2009, Simon Sinek a iniţiat o mişcare prin care încerca să ajute oamenii să devină mai inspiraţi la locul muncă, aceştia inspirându-şi la rândul lor colegii şi clienţii.

De atunci, milioane de persoane au fost motivate de puterea ideilor sale, inclusiv cele peste 39 de milioane de oameni care i-au urmărit discursul TED bazat pe cartea „Începe cu de ce“, a treia cea mai populară înregistrare a seriei TED Talks a tuturor timpurilor.

Sinek începe cu o întrebare fundamentală: de ce unii oameni sau unele companii sunt mai inovatoare, mai influente şi mai profitabile decât altele? De ce unele se bucură de o loialitate mai mare din partea clienţilor şi angajaţilor? De ce atât de puţine companii de top sunt capabile să-şi menţină succesul?

Oameni precum Martin Luther King Jr., Steve Jobs şi fraţii Wright au avut foarte puţine lucruri în comun, dar cu toţii au început prin a se întreba „de ce?“. Ei au realizat că oamenii nu vor crede într-un produs, într-un serviciu, într-o mişcare sau într-o idee până când nu vor înţelege „de ce“-ul din spatele acestora.

„Începe cu de ce“ demonstrează că liderii care au avut cea mai mare influenţă la nivel mondial gândesc, acţionează şi comunică în acelaşi mod, exact opusul modului în care procedează toată lumea. Sinek numeşte această idee „cercul de aur“ şi oferă o structură pe care pot fi construite organizaţiile, pot fi conduse mişcările şi pot fi inspiraţi oamenii. Iar totul începe cu întrebarea „de ce?“.

ACEASTĂ CARTE A FOST SCRISĂ PENTRU TOŢI CEI CARE DORESC SĂ-I INSPIRE PE ALŢII ŞI PENTRU CEI CARE VOR SĂ GĂSEASCĂ PE CINEVA CARE SĂ-I INSPIRE.

Simon Sinek conduce o mişcare pentru a construi o lume în care cei mai mulţi dintre noi să fim inspiraţi de munca pe care o facem.

Milioane de persoane au vizionat deja înregistrarea sa video de pe TED.com, despre importanţa de a şti de ce facem ceea ce facem. „Începe cu de ce“ aprofundează şi mai mult conceptul.

Orice persoană sau organizaţie poate explica ce face. Unii pot explica de ce sunt diferiţi sau mai buni, dar foarte puţini pot articula clar de ce. Această întrebare nu implică bani sau profit – acelea sunt rezultatele. „De ce“ este lucrul care ne inspiră pe noi şi pe cei din jur.

Schiţând o gamă largă de poveşti reale, cartea oferă o structură pe care organizaţiile pot construi, cu ajutorul căreia mişcările pot fi conduse, prin care oamenii pot fi inspiraţi – şi totul începe cu „de ce“.

„Începe cu de ce“ este cartea care ar trebui să fie pe biroul fiecărui om care conduce alţi oameni, antreprenor, corporatist sau persoană din administraţie. De ce? Pentru că, aşa cum spune şi titlul, te trimite la esenţa modului în care poţi conecta oamenii la viziunea şi la mesajul tău, într-un mod simplu, autentic şi puternic.

De când am luat prima dată contact cu „cele trei cercuri de aur“ ale lui Sinek, întreaga mea abordare şi filosofie de leadership, coaching şi dezvoltare s-a transformat într-un mod care a generat rezultate extraordinare. Dacă eşti inspirat, reuşeşti să-i inspiri şi pe ceilalţi. Dacă îţi înţelegi credinţele şi valorile, poţi să le inspiri şi să le modelezi şi pe ale celor cu care munceşti, cu care construieşti zi de zi, mult mai uşor, mai fluent şi mai eficient. Este o carte pe care o citeşti şi reciteşti, o descoperi şi o redescoperi.

Madi Rădulescu, PCCTM, MBA Managing Partner MMM Consulting