0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Leadership
  4. Paradoxul puterii
Carte

Paradoxul puterii

Paradoxul puterii. Editura Curtea Veche
Cumpăr

Cum câștigi și cum pierzi influența

Autor(i): Dr. Dacher Keltner,
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Cărți Cheie
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 214 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Dacher Keltner face parte din acea categorie de oameni de știință care nu stau închiși într un turn de fildeș. A colaborat cu realizatorii multipremiatului film de animație Inside Out (Întors pe dos), a participat la diverse proiecte ale platformei Facebook și ale motorului de căutare Google și a apărut în documentarul I Am.

„Paradoxul puterii“ este una dintre acele cărți destinate publicului larg care duc la schimbări radicale de viziune.

Concluziile lui Keltner par a fi de-a dreptul paradoxale: autorul susține faptul că indivizii machiavelici au mai puține șanse decât cei altruiști să capete putere și că în companiile în care sunt multe femei în poziții de conducere există o probabilitate mai mare ca inovația și profitul să crească.

Pe de altă parte, toți cei care obțin puterea, spune el, tind să devină egoiști, lipsiți de empatie, violenți și să-și justifice acțiunile creând mituri ale propriei superiorități înnăscute.

În copilărie, autorul a locuit într-un cartier sărac, a cunoscut oameni de condiție modestă și a fost martorul direct al discriminărilor sociale și rasiale.

Această primă experiență avea să fie decisivă în cariera sa: Keltner a revoluționat perspectiva sociologiei și a psihologiei sociale cu privire la fenomenul sărăciei și la relația dintre omul simplu și putere.

A demonstrat, cu argumente convingătoare, că anumite puncte de vedere și mentalități dominante sunt complet eronate.