0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Leadership
  4. Paradoxul puterii
Carte

Paradoxul puterii

Paradoxul puterii. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Cum câştigi şi cum pierzi influenţa

Autor(i): Dr. Dacher Keltner
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Cărţi Cheie
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 214 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Dacher Keltner face parte din acea categorie de oameni de ştiinţă care nu stau închişi într un turn de fildeş. A colaborat cu realizatorii multipremiatului film de animaţie Inside Out (Întors pe dos), a participat la diverse proiecte ale platformei Facebook şi ale motorului de căutare Google şi a apărut în documentarul I Am.

„Paradoxul puterii“ este una dintre acele cărţi destinate publicului larg care duc la schimbări radicale de viziune.

Concluziile lui Keltner par a fi de-a dreptul paradoxale: autorul susţine faptul că indivizii machiavelici au mai puţine şanse decât cei altruişti să capete putere şi că în companiile în care sunt multe femei în poziţii de conducere există o probabilitate mai mare ca inovaţia şi profitul să crească.

Pe de altă parte, toţi cei care obţin puterea, spune el, tind să devină egoişti, lipsiţi de empatie, violenţi şi să-şi justifice acţiunile creând mituri ale propriei superiorităţi înnăscute.

În copilărie, autorul a locuit într-un cartier sărac, a cunoscut oameni de condiţie modestă şi a fost martorul direct al discriminărilor sociale şi rasiale.

Această primă experienţă avea să fie decisivă în cariera sa: Keltner a revoluţionat perspectiva sociologiei şi a psihologiei sociale cu privire la fenomenul sărăciei şi la relaţia dintre omul simplu şi putere.

A demonstrat, cu argumente convingătoare, că anumite puncte de vedere şi mentalităţi dominante sunt complet eronate.