0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Leadership
  4. The Leader in Me
Carte

The Leader in Me

The Leader in Me. Editura All
CumpărDetalii carte

Cum inspiră şcolile din întreaga lume măreţia în fiecare copil

Autor(i): Stephen R. Covey, Sean Covey, Muriel Summers, Dr. David K. Hatch,
Editura: All
Colecţia: Franklin Covey
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 232 (16x23 cm)
Preţ: 44,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Fă-le cunoştinţă copiilor sau elevilor tăi cu principiile din această carte-minune! Le vei oferi astfel cel mai preţios dar - mentalitatea de învingător -, învăţându-i cum să îşi valorifice abilităţile în viaţă.

„The Leader in Me“ reuşeşte să redefinească totodată rolul şcolii în evoluţia noastră, propunând o soluţie la criza educaţiei cu eficienţă 100% confirmată practic.

Rezultate slabe la învăţătură. Lipsă de respect şi de disciplină. Violenţă. Profesori mediocri. Rată de promovabilitate în scădere. Toate acestea par a fi coordonatele unei realităţi desprinse din şcolile româneşti.

Fenomenul „The Leader in Me“ a început în 1999 la Şcoala Generală A.B. Combs din Raleigh, Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, care avea o nevoie disperată de îmbunătăţiri.

Aplicat în şcolile noastre, acest model ar putea schimba definitiv sistemul educaţional şi destinele elevilor.

Şcoala A.B. Combs a devenit în câţiva ani cea mai căutată instituţie de învăţământ primar din America.

Transformarea se datorează profesorilor creativi care au avut inspiraţia de a preda celebra lucrare a lui Stephen Covey, Cele „7 deprinderi ale persoanelor eficace“, copiilor din şcoala primară şi chiar celor preşcolari. Nu au integrat pur şi simplu volumul în programă, ci l-au folosit ca pe un model pentru transformarea culturii şcolii lor.

La puţin timp după aceasta, alte şcoli au implementat în mod similar principiile lui Covey, cu rezultate vizibile.

Expertul în leadership a primit atunci propunerea de a scrie despre efectele întregului proces. Aşa a apărut în 2008 prima ediţie a cărţii „The Leader in Me“.

Ulterior, a devenit bestseller în numeroase ţări de pe planetă. Copiii din toată lumea au învăţat cum să îşi identifice şi să îşi folosească la maximum abilităţile, indiferent dacă ne referim la cele socio-emoţionale, cele necesare pregătirii pentru viitoarea carieră sau aptitudinile de viaţă fundamentale. Au descoperit cum să îşi gestioneze priorităţile şi cum să îşi ducă la îndeplinire obiectivele.

Practic, „The Leader in Me“ preia principiile din Cele 7 deprinderi, prezentându-le pe înţelesul copiilor şi adolescenţilor. Aici se regăsesc soluţii la multe dintre problemele tinerei generaţii şi, mai ales, variante de încorporare în mediul şcolar sau în viaţa de zi cu zi a deprinderilor pozitive.

În plus, cartea conţine o multitudine de direcţii de dezvoltare şi pentru părinţi şi profesori.

Cartea propune un proces transformator, înrădăcinat în ideile inspiraţionale privitoare la adevăratele capacităţi ale copiilor – şi ale profesorilor – şi sprijinit de experienţele practice ale şcolilor de pretutindeni, care l-au folosit spre a realiza schimbări radicale şi pozitive.

„The Leader in Me“ ne arată că leadershipul necesar pentru a transforma educaţia nu se află în afara şcolilor, ci în ele şi, în special, în copiii înşişi.

Cred că elevii de azi vor fi liderii de mâine. Cred că trebuie să ne pregătim copiii pentru a deveni genul de lideri capabili să creeze un viitor mai bun şi mai luminos. Cred în „The Leader in Me“. Este cartea, procesul şi calea pentru a dezvolta lideri care să transforme în bine şcolile, comunităţile şi viitorul nostru.

Jon Gordon, autor al bestsellerurilor „Autobuzul energiei“ şi „Autobuzul energiei pentru copii“

„The Leader in Me“ se bazează pe mentalitatea unei lumi mai bune şi pe o serie cuprinzătoare de principii demonstrate în practică şi capabile să ne ducă acolo. Recomand ferm acest cadru de lucru tuturor liderilor în educaţie care se străduiesc să promoveze misiunea „învăţământul pentru toţi“.

Lawrence W. Lezotte, consultant şcolar