0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Leadership
  4. The Leader in Me
Carte

The Leader in Me

The Leader in Me. Editura All
Cumpăr

Cum inspiră școlile din întreaga lume măreția în fiecare copil

Autor(i): Stephen R. Covey, Sean Covey, Muriel Summers, Dr. David K. Hatch,
Editura: All
Colecţia: Franklin Covey
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 232 (16x23 cm)
Preţ: 44,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Fă-le cunoștință copiilor sau elevilor tăi cu principiile din această carte-minune! Le vei oferi astfel cel mai prețios dar - mentalitatea de învingător -, învățându-i cum să își valorifice abilitățile în viață.

„The Leader in Me“ reușește să redefinească totodată rolul școlii în evoluția noastră, propunând o soluție la criza educației cu eficiență 100% confirmată practic.

Rezultate slabe la învățătură. Lipsă de respect și de disciplină. Violență. Profesori mediocri. Rată de promovabilitate în scădere. Toate acestea par a fi coordonatele unei realități desprinse din școlile românești.

Fenomenul „The Leader in Me“ a început în 1999 la Școala Generală A.B. Combs din Raleigh, Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, care avea o nevoie disperată de îmbunătățiri.

Aplicat în școlile noastre, acest model ar putea schimba definitiv sistemul educațional și destinele elevilor.

Școala A.B. Combs a devenit în câțiva ani cea mai căutată instituție de învățământ primar din America.

Transformarea se datorează profesorilor creativi care au avut inspirația de a preda celebra lucrare a lui Stephen Covey, Cele „7 deprinderi ale persoanelor eficace“, copiilor din școala primară și chiar celor preșcolari. Nu au integrat pur și simplu volumul în programă, ci l-au folosit ca pe un model pentru transformarea culturii școlii lor.

La puțin timp după aceasta, alte școli au implementat în mod similar principiile lui Covey, cu rezultate vizibile.

Expertul în leadership a primit atunci propunerea de a scrie despre efectele întregului proces. Așa a apărut în 2008 prima ediție a cărții „The Leader in Me“.

Ulterior, a devenit bestseller în numeroase țări de pe planetă. Copiii din toată lumea au învățat cum să își identifice și să își folosească la maximum abilitățile, indiferent dacă ne referim la cele socio-emoționale, cele necesare pregătirii pentru viitoarea carieră sau aptitudinile de viață fundamentale. Au descoperit cum să își gestioneze prioritățile și cum să își ducă la îndeplinire obiectivele.

Practic, „The Leader in Me“ preia principiile din Cele 7 deprinderi, prezentându-le pe înțelesul copiilor și adolescenților. Aici se regăsesc soluții la multe dintre problemele tinerei generații și, mai ales, variante de încorporare în mediul școlar sau în viața de zi cu zi a deprinderilor pozitive.

În plus, cartea conține o multitudine de direcții de dezvoltare și pentru părinți și profesori.

Cartea propune un proces transformator, înrădăcinat în ideile inspiraționale privitoare la adevăratele capacități ale copiilor – și ale profesorilor – și sprijinit de experiențele practice ale școlilor de pretutindeni, care l-au folosit spre a realiza schimbări radicale și pozitive.

„The Leader in Me“ ne arată că leadershipul necesar pentru a transforma educația nu se află în afara școlilor, ci în ele și, în special, în copiii înșiși.

Cred că elevii de azi vor fi liderii de mâine. Cred că trebuie să ne pregătim copiii pentru a deveni genul de lideri capabili să creeze un viitor mai bun și mai luminos. Cred în „The Leader in Me“. Este cartea, procesul și calea pentru a dezvolta lideri care să transforme în bine școlile, comunitățile și viitorul nostru.

Jon Gordon, autor al bestsellerurilor „Autobuzul energiei“ și „Autobuzul energiei pentru copii“

„The Leader in Me“ se bazează pe mentalitatea unei lumi mai bune și pe o serie cuprinzătoare de principii demonstrate în practică și capabile să ne ducă acolo. Recomand ferm acest cadru de lucru tuturor liderilor în educație care se străduiesc să promoveze misiunea „învățământul pentru toți“.

Lawrence W. Lezotte, consultant școlar