0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Management
  4. Jucătorul ingenios
Carte

Jucătorul ingenios

Jucătorul ingenios. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Teoria jocurilor şi arta transformării situaţiilor strategice

Autor(i): David McAdams
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 376 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Jucătorul ingenios“ expune amănunţit şase modalităţi de bază de schimbare a jocului – angajament, reglementare, cartelare, represalii, încredere şi relaţii – însufleţite de nenumărate personaje pline de culoare şi exemple de neuitat din lumea afacerilor, din medicină, finanţe, istorie militară, criminalitate, sport şi încă altele.

Cartea explorează câteva provocări strategice din lumea reală, cum ar fi modul de a menţine preţuri scăzute pe Internet, modul de a restabili încrederea pierdută a publicului în cei care fac telemarketing pentru iniţiative caritabile şi chiar modul de a salva omenirea de bolile rezistente la medicamente, aparent de neoprit.

În fiecare caz, McAdams foloseşte abordarea specifică teoriei jocurilor, elaborată în carte, ca să identifice esenţa strategică a problemei, după care se sprijină pe acea „ştiinţă a jocurilor“, urmărind să descopere metode de schimbare a jocului pentru rezolvarea problemei subiacente.

Aşadar, fii gata pentru un periplu fascinant. Vei deveni un gânditor strategic mai profund, pregătit să schimbi şi să câştigi jocurile pe care le joci. Făcând acest lucru, poţi face, de asemenea, ca lumea să devină un loc mai bun. „Un singur jucător ingenios poate fi suficient pentru a sădi şi transforma o întreagă organizaţie într-un loc mai productiv, mai fericit şi în ansamblu mai bun“, scrie McAdams. Imaginează-ţi ce putem face cu toţii împreună.

„Jucătorul ingenios“ este o carte rară: o primă introducere non-tehnică în teoria jocurilor, care oferă, de asemenea, o nouă perspectivă asupra modului în care cea mai bună strategie în desfăşurarea unui joc poate să schimbe, adeseori, regulile. Îmi pot da seama că voi avea numeroase ocazii să o recomand.

Alvin E. Roth, Stanford University, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în 2012

La modul ideal, cărţile de strategie în afaceri oferă deopotrivă explicaţii generale, aplicabile într-o largă varietate de situaţii, precum şi ilustrări ale teoriei, care demonstrează bogăţia penetraţiei teoretice şi a formulării practice a strategiei. „Jucătorul ingenios“ oferă din plin atât profunzime explicativă, cât şi aplicaţii.

R. Preston McAfee, Google, autor al cărţii „Competitive Solutions: A Strategist`s Toolkit“

Teoria jocurilor ne face conştienţi de ce fel de jocuri se află în desfăşurare şi ne expune modalităţile prin care aceste jocuri pot fi îmbunătăţite. Scopul acestei cărţi este de a vă introduce în teoria jocurilor la un nivel mai profund şi să vă ajute să faceţi primii paşi pentru a deveni şi voi adevăraţi Jucători Ingenioşi, astfel încât să puteţi invinge înainte de a lupta, în afaceri şi în viaţă, configurând activ jocurile pe care le jucaţi.

David McAdams