0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Leadership
  4. Liderii mănâncă ultimii
Carte

Liderii mănâncă ultimii

Liderii mănâncă ultimii. Editura Publica
CumpărDetalii carte

De ce unele echipe lucrează bine împreună, iar altele nu

Autor(i): Simon Sinek
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 376 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Leadershipul nu e un permis pentru a munci mai puţin; e o responsabilitate de a munci mai mult. Şi aici e problema: leadershipul înseamnă muncă. Înseamnă timp şi energie. Efectele lui nu sunt uşor de măsurat şi nu sunt întotdeauna imediate. Leadership înseamnă a le fi dedicat oamenilor.

Leadershipul, adevăratul leadership, nu este bastionul celor care stau în vârf. Este responsabilitatea tuturor celor care fac parte din grup. Chiar dacă oamenii care deţin o poziţie oficială pot avea autoritatea de a acţiona la o scară mai mare, fiecare dintre noi are responsabilitatea de a proteja Zona de siguranţă. Toţi trebuie să începem astăzi să facem mici lucruri pentru binele celorlalţi… zi după zi.

Omenirea a înflorit vreme de 50.000 de ani nu din cauză că suntem înclinaţi să avem grijă de noi înşine, ci din cauză că suntem stimulaţi să avem grijă de ceilalţi. Nu este nevoie decât ca liderii să ne ofere un motiv bun pentru a ne pune unii în slujba celorlalţi.

Liderii sunt cei care se avântă primii în necunoscut.

Ei se năpustesc spre pericol.

Ei îşi lasă la o parte propriile interese pentru a ne proteja sau pentru a ne duce spre viitor.

Liderii ar sacrifica imediat ceea ce le aparţine pentru a proteja ceea ce ne aparţine.

Şi nu ar sacrifica ceea ce e al nostru pentru a salva ceea ce e al lor.

Asta înseamnă să fii lider.

Înseamnă că ei aleg să înfrunte primii pericolul, avântându-se spre necunoscut.

Iar atunci când suntem siguri că ei vor avea grijă de noi, vom mărşălui în urma lor şi vom munci neobosiţi pentru a le împlini viziunea şi ne vom numi cu mândrie adepţii lor.

Eşti lider cu adevărat?

Dacă acţiunile tale îi inspiră pe alţii să viseze mai mult, să înveţe mai mult, să facă mai mult şi să devină ceva mai mult decât sunt, atunci se cheamă că eşti un lider.

În acest citat cred că veţi găsi mesajul cărţii

„Liderii mănâncă ultimii“. Când liderii îi inspiră pe cei pe care îi conduc, oamenii se gândesc la un viitor mai bun, investesc timp şi efort pentru a învăţa mai mult, fac mai mult pentru organizaţiile lor şi pe parcurs devin şi ei lideri.

George J. Flynn, General locotenent, Trupele Marine ale SUA

Lectura acestei cărţi m-a încântat, m-a fascinat adeseori şi m-a făcut să exclam „Aha!“. Iar în final, mi-a reconfirmat credinţa că încrederea este cea care reduce fricţiunile dintre oameni şi creează condiţii favorabile performanţei, că sentimentul de încredere nu este o virtualitate, ci o realitate ce se stabileşte între fiinţe umane.

Madi Rădulescu, Managing Partner, MMM Consulting Int`l