0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Leadership
  4. Liderii mănâncă ultimii
Carte

Liderii mănâncă ultimii

De ce unele echipe lucrează bine împreună, iar altele nu

Autor(i): Simon Sinek
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 376 (14x20 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Leadershipul nu e un permis pentru a munci mai puțin; e o responsabilitate de a munci mai mult. Și aici e problema: leadershipul înseamnă muncă. Înseamnă timp și energie. Efectele lui nu sunt ușor de măsurat și nu sunt întotdeauna imediate. Leadership înseamnă a le fi dedicat oamenilor.

Leadershipul, adevăratul leadership, nu este bastionul celor care stau în vârf. Este responsabilitatea tuturor celor care fac parte din grup. Chiar dacă oamenii care dețin o poziție oficială pot avea autoritatea de a acționa la o scară mai mare, fiecare dintre noi are responsabilitatea de a proteja Zona de siguranță. Toți trebuie să începem astăzi să facem mici lucruri pentru binele celorlalți… zi după zi.

Omenirea a înflorit vreme de 50.000 de ani nu din cauză că suntem înclinați să avem grijă de noi înșine, ci din cauză că suntem stimulați să avem grijă de ceilalți. Nu este nevoie decât ca liderii să ne ofere un motiv bun pentru a ne pune unii în slujba celorlalți.

Liderii sunt cei care se avântă primii în necunoscut.

Ei se năpustesc spre pericol.

Ei își lasă la o parte propriile interese pentru a ne proteja sau pentru a ne duce spre viitor.

Liderii ar sacrifica imediat ceea ce le aparține pentru a proteja ceea ce ne aparține.

Și nu ar sacrifica ceea ce e al nostru pentru a salva ceea ce e al lor.

Asta înseamnă să fii lider.

Înseamnă că ei aleg să înfrunte primii pericolul, avântându-se spre necunoscut.

Iar atunci când suntem siguri că ei vor avea grijă de noi, vom mărșălui în urma lor și vom munci neobosiți pentru a le împlini viziunea și ne vom numi cu mândrie adepții lor.

Ești lider cu adevărat?

Dacă acțiunile tale îi inspiră pe alții să viseze mai mult, să învețe mai mult, să facă mai mult și să devină ceva mai mult decât sunt, atunci se cheamă că ești un lider.

În acest citat cred că veți găsi mesajul cărții

„Liderii mănâncă ultimii“. Când liderii îi inspiră pe cei pe care îi conduc, oamenii se gândesc la un viitor mai bun, investesc timp și efort pentru a învăța mai mult, fac mai mult pentru organizațiile lor și pe parcurs devin și ei lideri.

George J. Flynn, General locotenent, Trupele Marine ale SUA

Lectura acestei cărți m-a încântat, m-a fascinat adeseori și m-a făcut să exclam „Aha!“. Iar în final, mi-a reconfirmat credința că încrederea este cea care reduce fricțiunile dintre oameni și creează condiții favorabile performanței, că sentimentul de încredere nu este o virtualitate, ci o realitate ce se stabilește între ființe umane.

Madi Rădulescu, Managing Partner, MMM Consulting Int’l