0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Managementul timpului
  4. Elogiu lentorii
Carte

Elogiu lentorii

Elogiu lentorii. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Provocări în era vitezei

Autor(i): Carl Honoré,
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 384 (13x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Accelerăm pe zi ce trece: preferăm să mâncăm în grabă la restaurante fast-food în loc să gătim, apăsăm pedala nervoşi şi ne supărăm dacă prindem un stop, muncim într-un ritm infernal şi ajungem acasă din ce în ce mai obosiţi.

Viteza a devenit un drog. Am uitat ce înseamnă să ne petrecem timpul cu propriii copii, să citim în linişte o carte sau să ne plimbăm. Şi, mai grav decât atât, avem impresia că viteza cu care ne deplasăm în viaţă, fără să ne bucurăm de ea şi fără să înţelegem aproape nimic de-a lungul ei, este ceva normal.

Carl Honoré sfidează această mentalitate. Îi demontează cele mai intime mecanisme, pentru că le cunoaşte foarte bine: el însuşi s‑a numărat printre adepţii fanatici ai vitezei. Niciunul dintre domeniile vieţii atinse de demonul accelerării nu rămâne necercetat şi, pentru fiecare dintre ele, autorul are soluţii simple şi de bun-simţ. Mesajul său nu trebuie înţeles ca un apel la trândăveală, ci ca un îndemn de a păstra echilibrul dintre încet şi repede. Căci dacă ne redescoperim ţestoasa interioară, s‑ar putea să ajungem în timp util la destinaţie, dar şi să ne bucurăm de călătorie.

O lecţie cu exemple concrete despre cum să faci să conteze fiecare moment.

Los Angeles Times