0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină alopată
  3. Date medicale esenţiale
Carte

Date medicale esenţiale

Date medicale esenţiale. Editura All
CumpărDetalii carte

Ghid de buzunar

Autor(i): Marc S. Sabatine
Editura: All
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 352 (10x17 cm)
Preţ: 79,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Un ghid de buzunar util în practica de zi cu zi

Volumul de faţă oferă informaţii cu privire la cele mai frecvente probleme întâlnite în practica zilnică, esenţiale pentru a trata pacienţii în mod eficient şi rapid.

În era supraabundenţei de informaţii, ne putem întreba, în mod firesc, de ce se impune necesitatea unui nou manual pentru medici.

Adevărul este că, în special la început de drum, medicul primeşte mai puţin ajutor în stabilirea diagnosticului diferenţial şi a tratamentelor decât şi-ar dori.

„Date medicale esenţiale“ este rezultatul colaborării medicilor rezidenţi şi a experţilor universitari, dar şi al eforturilor unei echipe de asistenţă medicală primară şi medici specialişti de la Massachusetts General Hospital.

Fără îndoială, lucrarea aduce o contribuţie importantă în educaţia medicală şi facilitează o abordare bazată pe dovezi. De asemenea, ajută la dezvoltarea abilităţii fiecărui medic de a evalua corespunzător şi în timp util un pacient, stimulându-l să analizeze datele care susţin diagnosticul şi concluzia probabilă după intervenţia terapeutică.

Lucrarea cuprinde 10 secţiuni care acoperă ariile medicinei, atingând punctele esenţiale: cardiologie, pneumologie, gastroenterologie, nefrologie, hematologie-oncologie, boli infecţioase, endocrinologie, reumatologie, neurologie, probleme chirurgicale, obstetrico-ginecologice şi oftalmologice.

Unic în această carte:

Această a cincea ediţie aduce mai multe îmbunătăţiri: actualizarea fiecărui subiect, fotomicrografii suplimentare şi adăugarea mai multor subiecte noi (de exemplu, tratamentul şocului anafilactic, abordarea problemelor nutriţionale la pacientul spitalizat, efectele secundare ale chimioterapiei şi tratamentul febrei la o persoană care a călătorit recent).

Apare o nouă secţiune în care specialiştii medicali din afara ariei medicinei interne oferă informaţii de specialitate în ceea ce priveşte stabilirea unui diagnostic diferenţial pentru prezentarea cu simptome comune şi iniţierea unei evaluări în aşteptarea apelării la o consultaţie.

Public-ţintă

Această carte este concepută pentru a oferi o rapidă, dar profundă abordare iniţială a problemelor întâlnite de medicii rezidenţi, dar şi de medicii specialişti.