0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină alopată
  3. Harrison - Endocrinologie
Carte

Harrison - Endocrinologie

Harrison - Endocrinologie. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): J. Larry Jameson
Editura: All
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 560 (20x26 cm)
Preţ: 149,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Totul despre endocrinologie, sub emblema HARRISON

Endocrinologia se ocupă de studiul glandelor endocrine şi al hormonilor produşi de acestea, iar practicarea ei este strâns legată de înţelegerea acţiunii şi a principiilor de funcţionare a hormonilor.

Odată stabilit diagnosticul corect, majoritatea afecţiunilor sistemului endocrin pot fi corectate prin tratament. „Harrison. Endocrinologie“ susţine abordarea în mod logic a diagnosticului şi integrarea fiziopatologiei cu tratamentul. Are un format clasic ca organizare, dar impactul noilor descoperiri ştiinţifice marchează capitolele individuale ale fiecărei secţiuni.

Lucrarea cuprinde:

– Capitolul introductiv „Principiile endocrinologiei“, care conectează genetica, biologia celulară şi fiziologia cu fiziopatologia şi tratamentul.

– Cinci mari secţiuni care reflectă rădăcinile fiziologice ale endocrinologiei:

(I) Afecţiunile hipofizei, ale tiroidei şi ale glandelor suprarenale

(II) Endocrinologia reproductivă

(III) Diabetul zaharat, obezitatea, metabolismul lipoproteinelor

(IV) Tulburări care afectează sisteme endocrine multiple

(V) Bolile osoase şi ale metabolismului calciului

– Capitolul „Recapitulare şi autoevaluare“, în care se găsesc întrebări şi răspunsuri capabile de a provoca reflecţia şi de a furniza puncte de predare suplimentare.

Unic în această carte: semnalarea noilor descoperiri din genetică şi biologie moleculară şi prezentarea unui număr fără precedent de medicamente noi care au transformat domeniul endocrinologiei.

Public-ţintă: lucrarea se adresează profesioniştilor din domeniul endocrinologiei, indiferent de nivelul de pregătire la care se află: medici endocrinologi, rezidenţi şi asistenţi la secţia de endocrinologie, profesori şi studenţi, dar şi clinicieni şi alţi profesionişti în îngrijirea medicală care caută să îşi îmbogăţească şi să îşi actualizeze cunoştinţele.