0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Medicină alopată
  3. Harrison - Endocrinologie
Carte

Harrison - Endocrinologie

Harrison - Endocrinologie. Editura All
Cumpăr
Autor(i): J. Larry Jameson
Editura: All
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 560 (20x26 cm)
Preţ: 149,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Totul despre endocrinologie, sub emblema HARRISON

Endocrinologia se ocupă de studiul glandelor endocrine și al hormonilor produși de acestea, iar practicarea ei este strâns legată de înțelegerea acțiunii și a principiilor de funcționare a hormonilor.

Odată stabilit diagnosticul corect, majoritatea afecțiunilor sistemului endocrin pot fi corectate prin tratament. „Harrison. Endocrinologie“ susține abordarea în mod logic a diagnosticului și integrarea fiziopatologiei cu tratamentul. Are un format clasic ca organizare, dar impactul noilor descoperiri științifice marchează capitolele individuale ale fiecărei secțiuni.

Lucrarea cuprinde:

– Capitolul introductiv „Principiile endocrinologiei“, care conectează genetica, biologia celulară și fiziologia cu fiziopatologia și tratamentul.

– Cinci mari secțiuni care reflectă rădăcinile fiziologice ale endocrinologiei:

(I) Afecțiunile hipofizei, ale tiroidei și ale glandelor suprarenale

(II) Endocrinologia reproductivă

(III) Diabetul zaharat, obezitatea, metabolismul lipoproteinelor

(IV) Tulburări care afectează sisteme endocrine multiple

(V) Bolile osoase și ale metabolismului calciului

– Capitolul „Recapitulare și autoevaluare“, în care se găsesc întrebări și răspunsuri capabile de a provoca reflecția și de a furniza puncte de predare suplimentare.

Unic în această carte: semnalarea noilor descoperiri din genetică și biologie moleculară și prezentarea unui număr fără precedent de medicamente noi care au transformat domeniul endocrinologiei.

Public-țintă: lucrarea se adresează profesioniștilor din domeniul endocrinologiei, indiferent de nivelul de pregătire la care se află: medici endocrinologi, rezidenți și asistenți la secția de endocrinologie, profesori și studenți, dar și clinicieni și alți profesioniști în îngrijirea medicală care caută să își îmbogățească și să își actualizeze cunoștințele.