0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină alopată
  3. Medicina lentă
Carte

Medicina lentă

Medicina lentă. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Calea spre vindecare

Autor(i): Victoria Sweet
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 384 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În perioada în care Victoria Sweet a lucrat ca medic, „serviciile de asistenţă medicală“ au înlocuit medicina, „furnizorii“ au început să se uite în laptop mai mult decât la pacienţii lor şi costurile au continuat să crească, într-o cursă feroce pentru obţinerea eficienţei. Şi totuşi, acea soluţie pe care o tot ratează economiştii şi arhitecţii politicilor este uimitor de simplă.

Medicina de bună calitate are nevoie de mai mult decât o tehnologie miraculoasă; are nevoie de timp – timp să răspundă corpului aşa cum răspunde şi informaţiilor, timp să găsească diagnosticul corect şi tratamentul potrivit.

Sweet ştie acest lucru pentru că l-a învăţat şi l-a trăit de-a lungul unei cariere remarcabile. În această carte, relatează întâmplări memorabile despre profesori, medici, asistente şi pacienţi, dar şi despre momentele în care a descoperit practicarea „Medicinei lente“, pentru care a fost deopotrivă pionier şi model inspiraţional. Ne ajută să înţelegem că medicina este un meşteşug şi o artă, dar şi o ştiinţă. Ea funcţionează la nivel relaţional, personal şi chiar spiritual.

Ca s-o practici, ai nevoie de o înţelepciune câştigată cu greu, pe care n-o poate înlocui niciun algoritm – acest lucru aduce laolaltă conceptele de „rapid“ şi „lent“, integrate într-o manieră de vindecare cu adevărat eficientă, eficace, sustenabilă şi umană.

Minunată, pe alocuri lirică, subtilă şi plină de sensuri… Medicii ar face bine să înveţe din cartea Victoriei Sweet cea mai importantă lecţie despre îngrijirea pacienţilor lor: „Stabilirea diagnosticului corect şi apoi eliminarea tuturor medicamentelor inutile, cu efectele lor secundare şi reacţiile lor adverse, consumă foarte mult timp, dar, pe termen lung, economisesc de departe mult mai mulţi bani decât costă“.

The New York Times Book Review

Toţi cei care se gândesc să urmeze Medicina sau deja trudesc pentru asta ar trebui să citească această carte. Memoriile lui Sweet despre urmarea acestei vocaţii încetul cu încetul reprezintă nu doar o lecţie despre cum să salvezi vieţi, ci şi despre cum să trăieşti o viaţă… Odiseea ei personală este mai emoţionantă decât ar putea fi vreodată orice polemică-manifest.

The Atlantic

O pledoarie pasionantă pentru un sistem de sănătate mai uman – şi o lectură excepţională pentru orice persoană implicată în sistemul medical, ca pacient sau practician.

San Francisco Chronicle

Victoria Sweet oferă o alternativă pentru tirania eficienţei, cultivată cu preţul vindecării noastre.

Good Times