0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină alopată
  3. Şarmul discret al intestinului
Carte

Şarmul discret al intestinului

Şarmul discret al intestinului. Editura Life Style
CumpărDetalii carte

Povestea celui mai subestimat organ al corpului

Autor(i): Giulia Enders
Editura: Life Style
Colecţia: Citeşte sănătos (Ed. Life Style)
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 296 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cheia unei vieţi mai sănătoase şi mai fericite se află înăuntrul nostru.

Deşi intestinul este aproape la fel de important ca inima sau creierul, ştim foarte puţine lucruri despre el. Giulia Enders ne arată că, departe de a fi doar acea parte utilitară şi – trebuie să recunoaştem – cam jenantă a corpului, aşa cum ne imaginăm, este unul dintre organele cele mai complexe, mai importante şi chiar miraculoase ale anatomiei umane. Iar oamenii de ştiinţă abia sunt pe cale să descopere cât de mult are acesta de oferit. Noi cercetări arată că bacteriile intestinale pot juca un rol într-o gamă largă de afecţiuni, cum ar fi obezitatea, alergiile şi Alzheimer.

Pornind de la experienţa personală a bolii care a inspirat munca ei de cercetare şi continuând prin a explica totul de la fundamentele absorbţiei nutrimentelor la ultimele descoperiri ştiinţifice care leagă bacteriile intestinale de depresie, Enders a scris o carte de sănătate antrenantă şi informativă. „Şarmul discret al intestinului“ ne arată fără tăgadă că putem să beneficiem cu toţii de pe urma cunoaşterii minunatei lumi a funcţionării noastre interne.

Mesajul autoarei este simplu: dacă ne tratăm bine intestinele, şi ele ne vor trata le fel de bine.

Dar cum şi de ce trebuie să facem asta? Putem afla citind această surprinzător de agreabilă explorare a celui mai subestimat dintre organele noastre.

Cu entuziasm şi un simţ al umorului foarte dezvoltat, Enders explică tot ceea ce cititorii voiau şi nu voiau să ştie despre intestinele lor… cartea aceasta sfidează plictiseala.

Publishers Weekly

Surprinzător, cartea se citeşte ca un thriller. Entuziasmul autoarei faţă de subiectul tratat este contagios. Desenele alb-negru realizate de sora ei reuşesc să aducă un plus de informaţii într-o manieră amuzantă. E îmbucurătoare absenţa reţetelor şi a limbajului tipic pentru cărţile de self-help.

Self Magazine