0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Menire
  4. Despre scop. Cum creăm sensul vieţii
Carte

Despre scop. Cum creăm sensul vieţii

Despre scop. Cum creăm sensul vieţii. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): Paul Froese
Editura: All
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 336 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Care este scopul tău în viaţă?

Scopul acestei cărţi este să te încurajeze să îţi găseşti propria direcţie în viaţă. În acelaşi timp, îţi prezintă modalităţile prin care alţi oameni aleg să îşi definească scopul.

Scopul este un concept atât de preţuit, încât s-a format o întreagă industrie în jurul lui.

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să auzi sau să citeşti în ultima vreme despre „descoperirea sinelui“?

De fapt, nu te grăbi să legi această sintagmă strict de domeniul dezvoltării personale. Căutarea sensului datează din vremea celor dintâi preocupări filosofice ale omenirii. Filosofia, psihologia, religia, etica, literatura, muzica, cultura pop - toate consacră o poziţie privilegiată identificării scopului în viaţă.

Prin volumul de faţă, Paul Froese îşi propune să construiască o perspectivă de ansamblu, înglobând toate aceste abordări. Astfel, a reuşit să realizeze un studiu sociologic complex, care îi poate oferi fiecărui cititor sentimentul împlinirii.

Totuşi, de ce este o temă atât de importantă pentru majoritatea oamenilor?

Sentimentul că avem un scop ne oferă îndrumare, garanţii morale, încredere în noi înşine şi un nivel mai ridicat de sănătate şi stare de bine.

Şi cum procedăm dacă vrem să ne alegem un scop în viaţă?

În primul rând, ne lăsăm ghidaţi de normele morale şi de povestea vieţii noastre. Poate suntem mai puţini conştienţi de relevanţa majoră a scopului omenirii în ansamblu în stabilirea fiecărui scop individual.

Urmărind acest traseul al ideilor, autorul ajunge la o concluzie esenţială, poate surprinzătoare pentru unii dintre noi. Modul în care ne definim propriul scop în viaţă este determinat de societate. Cu alte cuvinte, sensul vieţii fiecăruia dintre noi nu poate fi gândit în afara contextului social. Tocmai acest context este cel care stabileşte drumul pe care vom merge.

Cartea este structurată în jurul unei serii de întrebări adresate cititorilor, care marchează fiecare capitol. Aceste întrebări au rolul de a revela mecanismele sociale care ne ghidează în direcţia unor anumite răspunsuri.

În plus, textul oferă propria încrengătură de răspunsuri, formată din interviuri, observaţii, sondaje de opinie, exemple din literatură.

Lucrarea de faţă surprinde toate faţetele raportării la sensul vieţii şi maniera în care indivizii ajung să îşi conceptualizeze scopul în viaţă.

Te aştepţi poate ca la finalul cărţii să descoperi răspunsul la una dintre cele mai misterioase întrebări ale omenirii. De fapt, nu se poate spune nici că viaţa are un scop anume, nici că nu are vreun scop. Dar ceea ce ştim cu siguranţă este că sensul vieţii reprezintă un proiect colectiv al omenirii.