0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Credința prin sabie
Carte

Credința prin sabie

Credința prin sabie. Editura Niculescu
Cumpăr

Scurtă istorie a conflictului dintre creștini și musulmani

Autor(i): Alan G. Jamieson
Editura: Niculescu
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 320 (13x20 cm)
Preţ: 29,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Odată cu înmulțirea actelor teroriste și a confruntărilor militare din ultimul timp, precum și cu apariția ideologiilor fundamentaliste care se radicalizează din ce în ce mai mult, conflictul dintre creștini și musulmani este, poate, mai vizibil ca oricând – însă nu este deloc unul nou.

Alan G. Jamieson analizează, în lucrarea de față, lunga și însângerata istorie a conflictului dintre creștini și musulmani, scoțând în evidență, în studiul său concis, dar cuprinzător, cât de mult se leagă acest vechi conflict de evenimente decisive din istoria lumii

„Credința prin sabie“ începe cu primele secole zbuciumate ale conflictului, analizând preceptele religioase care au stat la baza ciocnirilor dintre creștini și musulmani și care, ulterior, au alimentat legendarele cruciade.

Traversând întreaga întindere a teritoriilor arabe și a celor creștine, Alan G. Jamieson face cronica furtunoasei epopei de la cuceririle arabe din secolul al VII-lea, până la apariția puternicului Imperiu Otoman și prăbușirea sa la sfârșitul Primului Război Mondial.

În această carte, autorul analizează dinamica complexă a secolului XX, când lumea creștină a fost transformată în Occidentul secular, iar națiunile islamice s-au eliberat de sub colonialismul european pentru a înființa guverne care oscilează între laic și religios.

De la Revoluția Iraniană din 1979 la criza ostaticilor din Liban și la recentele războaie din Siria, Irak și Afganistan, „Credința prin sabie“ scoate în evidență esența acestei îndelungate lupte, precum și consecințele sale.