0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Democraţia sub asediu
Carte

Democraţia sub asediu

Democraţia sub asediu. Editura Corint
CumpărDetalii carte

România în context regional

Autor(i): Armand Goșu, Alexandru Gussi,
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 384 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Scopul lucrării de faţă este să contribuie la înţelegerea etapei în care se află regimul politic din România, dar şi din câteva ţări vecine: Ungaria, Turcia, Republica Moldova, Federaţia Rusă.

Ce au în comun toate aceste ţări? După aproape treizeci de ani de la căderea regimurilor comuniste, asistăm la o aşa-numită „de-democratizare“, la un recul al instituţiilor democratice şi la utilizarea legitimităţii democratice în scopul consolidării unor regimuri din ce în ce mai puţin pluraliste, chiar autoritare.

Autorii nu forţează comparaţii, nu inventează false similitudini. Ei prezintă câteva studii de caz care, cu toată specificitatea fiecărei ţări, surprind criza generală a modelului democratic. Sistemele politice din democraţiile occidentale, chiar valabilitatea modelului au fost puse sub semnul întrebării după marea criză economică din 2008- 2010.

Semnatarii acestor texte, experţi, cercetători şi profesori din România, Turcia, Italia, Republica Moldova, nu emit nicio pretenţie de exhaustivitate, nici nu propun o paradigmă unică, ci oferă o serie de informaţii, elemente explicative şi ipoteze care pot clarifica tabloul general al procesului „de-democratizarii“ din regiune.

Autorii îşi propun să contribuie, în acest fel, la dezbaterea publică din România pe aceste teme atât de actuale.