0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Despre viitor
Carte

Despre viitor

Perspectivele umanității

Autor(i): Martin Rees
Editura: Polirom
Colecţia: Hexagon
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 288 (13x20 cm)
Preţ: 39,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Omenirea a ajuns într-un punct critic. Lumea în care trăim e tot mai instabilă și într-o rapidă schimbare, confruntată cu riscurile existențiale ale noului secol. Efectele, bune sau rele, sunt oricând posibile. Continuăm să gândim viitorul doar pe termen scurt, prin dezbateri sterile și contradictorii, folosind o retorică alarmistă și pesimistă.

În această carte pe cât de succintă, pe atât de captivantă, binecunoscutul om de știință și autor de bestselleruri Martin Rees susține că șansele omenirii depind decisiv de modul diferit în care vor fi abordate problemele zilei de mâine.

Viitorul omenirii e strâns legat de știință și de cum vom ști să utilizăm progresul tehnologic. Pentru a evita riscurile, e necesară o gândire pe termen lung, rațională, globală, colectivă și optimistă.

Progresele din biotehnologie, cibernetică, robotică și inteligența artificială, aplicate cu înțelepciune, ar putea să ne ofere noi puteri ca să depășim amenințările ce pândesc planeta, începând cu schimbarea climatică și sfârșind cu războiul nuclear.

În același timp, viitoarele progrese în știința spațială vor permite explorarea sistemului nostru solar și chiar a ceea ce se află dincolo de el, folosindu-ne de roboți și de inteligența artificială. Nu va exista niciun „Plan B“, nicio alternativă viabilă, dacă nu vom avea grijă noi înșine de planeta pe care o locuim.

Punctele de vedere fascinante asupra unor științe de ultimă generație pe care această carte accesibilă publicului larg le oferă vor captiva orice cititor care vrea să înțeleagă problemele critice ce vor defini viitorul omenirii, atât pe Pământ, cât și dincolo de acesta.