0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Idolii Forului
Carte

Idolii Forului

Idolii Forului. Editura Corint
Cumpăr

De ce o clasă de mijloc a spiritului este de preferat „elitei“ intelectualilor publici

Autor(i): * * *
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 232 (15x24 cm)
Preţ: 44,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Volumul reunește opiniile a cincisprezece eseiști care încearcă să explice de ce pare România blocată într-un model cultural revolut, punând în discuție rolul intelectualilor noștri publici cu formație enciclopedică în societatea actuală.

Autorii pleacă de la ideea că în România, ca și în societățile paramoderne, intelectualul public fără o anume specializare își face iluzia - și publicul îi acordă uneori credit - că este capabil să ofere modele sociale.

O privire atentă, din tot atâtea unghiuri câți autori sunt, oferă cititorului invitația la dialog despre rolul și viitorul intelectualității românești, comportamentul acesteia, valorile pe care trebuie să le promoveze, contribuția la formarea unor noi generații de tineri.

Eseiștii pledează pentru o clasă de mijloc a spiritului dominată de intelectualii specialiști în diverse domenii de activitate și nu pentru intelectualii elitiști, a căror paradă pentru cultura de tip enciclopedic, eclectică, sterilă nu oferă soluții.

Tonul decent, critica ideilor și a mentalităților și nu a persoanelor fac din acest volum de eseuri un model de reflecție asupra modului cum trebuie dezbătute problemele României actuale.