0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Maratonul de o sută de ani
Carte

Maratonul de o sută de ani

Maratonul de o sută de ani. Editura Niculescu
Cumpăr

Strategia secretă a Chinei de a înlocui SUA ca superputere globală

Autor(i): Michael Pillsbury
Editura: Niculescu
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 440 (13x20 cm)
Preţ: 49,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Maratonul de o sută de ani“ dezvăluie strategia secretă a Chinei de a înlocui SUA ca superputere dominantă a lumii și de a face acest lucru până în 2049, când se va sărbători împlinirea unui secol de la proclamarea Republicii Populare.

Michael Pillsbury, care a ocupat poziții oficiale importante în guvernul SUA pe probleme de securitate națională încă din vremea lui Richard Nixon și Henry Kissinger, se bazează pe contactele sale de decenii cu „șoimii“ din agențiile militare și de informații ale Chinei, cărora le traduce documente, discursuri și cărți, pentru a arăta felul în care învățăturile tradiționale chinezești în materie de politică de stat le fundamentează strategia.

De asemenea, explică modul în care guvernul Statelor Unite contribuie, involuntar și aproape inconștient, la împlinirea acestui „vis al Chinei“.

Cartea de față reprezintă un apel de trezire la realitate, un avertisment pentru toți cei preocupați de modul eronat în care a fost interpretată cea mai mare provocare de securitate națională din secolul 21.

Provocator… detaliat și riguros! Michael Pillsbury are dreptate atunci când susține că, pentru Washington, a evalua natura ambiției Chinei și a-i răspunde eficient ar putea reprezenta provocarea esențială în materie de politică externă din timpurile noastre.

Newsweek

„Maratonul de o sută de ani“ analizează problemele critice cu privire la cine definește, în realitate, politica în capitala chineză și, prin urmare, volumul de față va fi citit, analizat și dezbătut, cu siguranță, mult timp de acum încolo. Gândiți-vă la Pillsbury ca la un mare patriot al vremurilor noastre!

Gordon G. Chang, The National Interest