0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Noile religii seculare
Carte

Noile religii seculare

Noile religii seculare. Editura Polirom
Cumpăr

Corectitudinea politică, tehnologiile viitorului și transumanismul

Autor(i): Nicu Gavriluță,
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 29,95 Lei
Disponibilitate: în stoc

Trăim într-o lume în care religiozitatea capătă valențe nemaiîntâlnite de când valul secularizării a cuprins Occidentul și se răspândește la nivel global.

În volumul său, Nicu Gavriluță analizează ruptura dintre religiile tradiționale și noile religii seculare, care tind să se generalizeze și să aducă schimbări majore în viața noastră.

Internetul, finanțele, noua mass-media, corectitudinea politică, transumanismul sau postumanismul aduc modificări radicale în politică, în societate și în mediile universitare, creând noi religii, cu zei încă necunoscuți. Dar este oare aceasta direcția pe care ne-o dorim?

Noile religii seculare ridică unele întrebări privind calea pe care am decis să o urmăm și încearcă să aducă lumină în privința lucrurilor pozitive sau negative care ne-ar putea aștepta la capătul drumului.

Am scris această carte cu profunda convingere, inspirată de scrierile lui Mircea Eliade, că negativitatea secularizării și crizele aferente pot fi învinse dacă decriptăm convingător miturile, simbolurile și motivele religioase camuflate în ideologii subversive, filosofii excentrice și tehnologii provocatoare. Am interpretat astfel trei dintre religiile seculare actuale: corectitudinea politică, noile tehnologii și transumanismul. Acest act eliadesc de hermeneutică creatoare continuă să fie reconfortant, stimulativ și chiar soteriologic pentru fiecare dintre noi, într-un plan mai subtil al existenței noastre.

Nicu Gavriluță