0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. România captivă
Carte

România captivă

România captivă. Editura Eikon
CumpărDetalii carte

Monopolizarea puterii economice, politice şi de status prin fraudă, corupţie şi impostură

Autor(i): Bogdan Ficeac
Editura: Eikon
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 128 (13x20 cm)
Preţ: 20,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Democraţia „originală“ s-a tradus în consolidarea unei culturi bazate pe fraudă, corupţie şi impostură.

Ce soluţii există pentru ieşirea din această gravă criză socială, economică, politică şi morală?

Esenţa procesului de tranziţie de la un sistem totalitar la unul democratic îl reprezintă trecerea puterii din mâinile unui lider sau ale unui grup de lideri discreţionari în sarcina unor instituţii legal-raţional-birocratice.

Cei peste 28 de ani de tranziţie „originală“ din România reflectă, din nefericire, blocarea sau chiar eşecul acestui proces.

În locul consolidării unui sistem democratic, s-a constatat consolidarea unui tip aberant de cultură, doar cu aparenţă democratică, dar bazată pe fraudă, corupţie şi impostură.

Consecinţele sale sunt dramatice şi se reflectă în poziţionarea constantă a României, alături de Bulgaria, pe ultimele două locuri în ierarhizarea celor 27 de state ale Uniunii Europene referitoare la calitatea vieţii.

O analiză critică a modului de formare a acestui tip de cultură precum şi a posibilelor sale cauze este absolut necesară în vederea identificării unor posibile soluţii de ieşire din ceţoasă tranziţie „originală“, astfel încât România se poată alinia la principiile, normele şi practicile marii familii a democraţiilor europene din care, cel puţin formal, face parte.