0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Urmează cele mai bune zile ale omenirii
Carte

Urmează cele mai bune zile ale omenirii

Autor(i): Malcolm Gladwell
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Argument
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 112 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Progresul omenirii – o realitate bazată pe fapte concrete sau o iluzie care hrănește dintotdeauna cele mai aprinse utopii?

Iată un subiect controversat, pe care patru gânditori străluciți ai prezentului l-au pus în perspectivă în cadrul Dezbaterilor Munk din noiembrie 2015. Seria întâlnirilor bianuale din Toronto, cu un renume internațional încă de la lansarea lor din 2008, a devenit astfel un context propice unui duel de idei alert și antrenant.

Steven Pinker și Matt Ridley, experți recunoscuți în mai multe domenii ale cunoașterii și autori de bestselleruri, pledează în favoarea unui viitor luminos al speciei noastre, bazându-se pe date statistice.

Cu o viziune sceptică, erudiții Alain de Botton și Malcolm Gladwell aduc argumente de sens contrar, ancorându-și demonstrația pe terenul conceptelor filozofice și al realităților istorice.

Confruntarea dintre cele două echipe este o veritabilă mostră de dzbatere de cea mai înaltă ținută. Pasionantă, stimulativă, amuzantă prin jovialitatea și sarcasmul atent dozat al adversarilor, dezbaterea va face deliciul oricărui cititor căruia îi place să își dea de gândit.

Este un fapt incontestabil că am devenit mai buni ca ființe umane decât pe vremea când aruncam fecioare în vulcani ori când tăiam mâinile celor care furau o varză.

Steven Pinker

Oamenii sunt mai bogați, mai în siguranță, mai educați, mai pașnici – dar izbânzile din trecut nu garantează câștiguri viitoare. Nu toată omenirea își duce traiul pe Wall Street.

Malcolm Gladwell