0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Prosperitate şi succes
  4. Dolari şi raţiune
Carte

Dolari şi raţiune

Dolari şi raţiune. Editura Publica
CumpărDetalii carte

De ce înţelegem greşit banii şi cum putem să-i cheltuim mai înţelept?

Autor(i): Dan Ariely, Jeff Kreisler
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 368 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ne gândim la bani în termeni de cifre, valori şi sume, dar, când vine momentul să îi cheltuim efectiv, ne implicăm mai degrabă cu inima decât cu mintea. Emoţiile joacă un rol definitoriu în modelarea comportamentului nostru financiar, transformându-ne adesea în propriii noştri duşmani când încercăm să economisim, să profităm de oferte şi să cheltuim responsabil.

Explorând o gamă largă de subiecte cotidiene – de la ispita cheltuielilor „nedureroase“ cu cardul şi capcanele bugetării domestice până la chemarea seducătoare a promoţiilor de sărbători –, Ariely şi Kreisler demonstrează că încrederea exagerată în obiceiurile noastre de cumpărare ne conduce adesea pe căi greşite.

În plus, acestea ne costă mai mult decât ne dăm seama, indiferent că este vorba despre valoarea reală a timpului pe care îl irosim conducând 45 de minute ca să economisim 10 dolari sau despre incapacitatea noastră de a evalua corect cât valorează, de fapt, lucrurile pe care le cumpărăm.

Autorii dezvăluie care sunt forţele emoţionale care luptă împotriva noastră şi modul în care le putem contracara. Combinând studii de caz şi anecdote cu sfaturi şi explicaţii concrete, ei aduc la lumină temerile şi dorinţele inconştiente care stau la baza celor mai păguboase automatisme financiare ale noastre şi ne învaţă cum să ne îmbunătăţim obiceiurile legate de bani.

Rezultatul nu explică doar logica din spatele alegerilor noastre financiare cele mai încurcate, ci oferă şi îndrumări clare pentru a naviga prin peisajul financiar înşelător al creierului.

Fascinantă, antrenantă, amuzantă şi concisă, „Dolari şi raţiune“ ne oferă instrumentele practice de care avem nevoie pentru a înţelege şi a ne îmbunătăţi alegerile financiare pe care le facem, pentru a economisi şi a cheltui mai înţelept şi, în cele din urmă, pentru a trăi mai bine.

DE CE „ne doare“ când ne plătim cumpărăturile?

  • DE CE ni se pare acceptabil să plătim excesiv pentru un produs din prezent doar pentru că am plătit excesiv pentru acelaşi produs în trecut?
  • DE CE ni se pare uşor să plătim patru dolari pe un suc când suntem în vacanţă, dar nu am da mai mult de un dolar pe acelaşi suc la alimentara din cartierul nostru?

În „Dolari şi raţiune“, Dan Ariely şi Jeff Kreisler pun sub semnul îndoielii multe dintre presupunerile cel mai adânc înrădăcinate despre relaţia precară dintre creierele noastre şi bani. Cei doi autori ne subminează multe dintre cele mai sacre convingeri din domeniul finanţelor personale şi ne explică în ce moduri putem să depăşim anumite reacţii instinctive, ca să facem alegeri financiare mai bune.

O analiză plină de vervă a modului în care chiar şi cei mai inteligenţi dintre noi dovedim că suntem doar nişte neghiobi nerăbdători să renunţăm la banii noştri… Un tratat uşor de înţeles şi amuzant despre modul în care putem să ne administrăm banii cu mai mult discernământ.

Kirkus Reviews

Dacă vreţi să luaţi decizii financiare mai bune, citiţi „Dolari şi raţiune“… Cei doi autori reuşesc într-un mod genial să facă economia comportamentală accesibilă omului de rând.

Washington Post