0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Prosperitate și succes
  4. Dolari și rațiune
Carte

Dolari și rațiune

De ce înțelegem greșit banii și cum putem să-i cheltuim mai înțelept?

Autor(i): Dan Ariely, Jeff Kreisler
Editura: Publica
Colecţia: Brand Minds
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 368 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ne gândim la bani în termeni de cifre, valori și sume, dar, când vine momentul să îi cheltuim efectiv, ne implicăm mai degrabă cu inima decât cu mintea. Emoțiile joacă un rol definitoriu în modelarea comportamentului nostru financiar, transformându-ne adesea în propriii noștri dușmani când încercăm să economisim, să profităm de oferte și să cheltuim responsabil.

Explorând o gamă largă de subiecte cotidiene – de la ispita cheltuielilor „nedureroase“ cu cardul și capcanele bugetării domestice până la chemarea seducătoare a promoțiilor de sărbători –, Ariely și Kreisler demonstrează că încrederea exagerată în obiceiurile noastre de cumpărare ne conduce adesea pe căi greșite.

În plus, acestea ne costă mai mult decât ne dăm seama, indiferent că este vorba despre valoarea reală a timpului pe care îl irosim conducând 45 de minute ca să economisim 10 dolari sau despre incapacitatea noastră de a evalua corect cât valorează, de fapt, lucrurile pe care le cumpărăm.

Autorii dezvăluie care sunt forțele emoționale care luptă împotriva noastră și modul în care le putem contracara. Combinând studii de caz și anecdote cu sfaturi și explicații concrete, ei aduc la lumină temerile și dorințele inconștiente care stau la baza celor mai păguboase automatisme financiare ale noastre și ne învață cum să ne îmbunătățim obiceiurile legate de bani.

Rezultatul nu explică doar logica din spatele alegerilor noastre financiare cele mai încurcate, ci oferă și îndrumări clare pentru a naviga prin peisajul financiar înșelător al creierului.

Fascinantă, antrenantă, amuzantă și concisă, „Dolari și rațiune“ ne oferă instrumentele practice de care avem nevoie pentru a înțelege și a ne îmbunătăți alegerile financiare pe care le facem, pentru a economisi și a cheltui mai înțelept și, în cele din urmă, pentru a trăi mai bine.

DE CE „ne doare“ când ne plătim cumpărăturile?

  • DE CE ni se pare acceptabil să plătim excesiv pentru un produs din prezent doar pentru că am plătit excesiv pentru același produs în trecut?
  • DE CE ni se pare ușor să plătim patru dolari pe un suc când suntem în vacanță, dar nu am da mai mult de un dolar pe același suc la alimentara din cartierul nostru?

În „Dolari și rațiune“, Dan Ariely și Jeff Kreisler pun sub semnul îndoielii multe dintre presupunerile cel mai adânc înrădăcinate despre relația precară dintre creierele noastre și bani. Cei doi autori ne subminează multe dintre cele mai sacre convingeri din domeniul finanțelor personale și ne explică în ce moduri putem să depășim anumite reacții instinctive, ca să facem alegeri financiare mai bune.

O analiză plină de vervă a modului în care chiar și cei mai inteligenți dintre noi dovedim că suntem doar niște neghiobi nerăbdători să renunțăm la banii noștri… Un tratat ușor de înțeles și amuzant despre modul în care putem să ne administrăm banii cu mai mult discernământ.

Kirkus Reviews

Dacă vreți să luați decizii financiare mai bune, citiți „Dolari și rațiune“… Cei doi autori reușesc într-un mod genial să facă economia comportamentală accesibilă omului de rând.

Washington Post