0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Prosperitate şi succes
  4. Gândirea de tip cutie neagră
Carte

Gândirea de tip cutie neagră

Gândirea de tip cutie neagră. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum ia naştere inovaţia din eşecuri

Autor(i): Matthew Syed
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 432 (20x14 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Care este legătura dintre echipa Mercedes de Formula 1 şi Google?

Care este conexiunea dintre TeamSky a lui David Brailsford şi industria aviatică?

Ce au în comun inventatorul Dyson şi jucătorul de baschet Michael Jordan?

Toate au în comun gândirea de tip „cutie neagră“.

Fie că e vorba de dezvoltarea unui produs nou, de perfecţionarea unei abilităţi de bază sau de luarea unei decizii critice, gânditorii de tip cutie neagră nu se tem să-şi înfrunte greşelile, ci văd eşecurile ca pe un mod foarte bun de a învăţa.

Mai degrabă decât să îşi nege greşelile, să dea vina pe alţii sau să îşi acopere urmele, aceste instituţii sau indivizi analizează greşelile ca parte a strategiei lor de a avea succes.

Câţi dintre noi pot spune, cu mâna pe inimă, că au o relaţie atât de sănătoasă cu eşecul?

Învăţarea din greşeli are statut de clişeu, dar această carte ne dezvăluie povestea uimitoare din spatele celei mai puternice metode de învăţare a omenirii, precum şi arsenalul de tehnici folosite de unele dintre cele mai inovatoare organizaţii.

Ne dezvăluie şi pericolele ce ne pândesc dacă nu învăţăm din greşeli – sute de mii de pacienţi mor din erori medicale evitabile, din cauza lipsei gândirii de tip cutie neagră.

Reuşitele creative au la bază mai multe eşecuri. Această carte strălucită ne demonstrează că invenţia adevărată constă în înţelegerea şi depăşirea acestor eşecuri, pe care trebuie să învăţăm să le acceptăm şi să le primim cu braţele deschise.

James Dyson, designer, inventator şi antreprenor

Returul era punctul forte al lui Matthew Syed pe vremea când era jucătorul de tenis de masă numărul unu al Marii Britanii. Nimic nu trecea de el. Returul este şi subiectul acestei cărţi cu o acoperire extraordinar de mare. Returul speranţei, returul experienţei – nu doar determinarea unui sportiv de a găsi succesul prin lecţiile eşecului, dar şi hotărârea unui umanitarist. O carte care ne provoacă să facem lucrurile mai bine.

Howard Jacobson, câştigător al Premiului The Man Booker

Matthew Syed demonstrează că schimbarea atitudinii faţă de eşec poate revoluţiona modul în care privim succesul. Eşecul nu ar trebui să fie o ruşine sau o stigmatizare, ci ar trebui privit drept provocator şi revelator. Plină de poveşti bine spuse şi concluzii ştiinţifice strategic plasate, „Gândirea de tip cutie neagră“ va schimba pentru totdeauna modul în care gândim despre greşeală.