0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Prosperitate şi succes
  4. Mic tratat de bunăstare
Carte

Mic tratat de bunăstare

Mic tratat de bunăstare. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Autor(i): Adrian Leonard Mociulschi
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 96 (13x20 cm)
Preţ: 17,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Volumul „Mic tratat de bunăstare“ este o reflectare asupra frământărilor existenţiale ale omului modern, care caută o cale de ieşire din labirintul propriilor lipsuri. Prosperitatea este identificată cu starea la care omul poate ajunge prin eliberarea de grijile materiale, după ce a promovat examenul abundenţei. Pentru a putea atinge acest nivel omul trebuie să treacă prin mai multe încercări asemeni legendarului Heracle. Despre acestea tratează capitolele cărţii, asezonate cu picanterii financiare şi condimente istorice.

Cititorul trebuie să înţeleagă că trăim într-o lume tot mai tehnicizată. De la espressoul preparat de cafetiera de pe birou până la numerarul eliberat de bancomatul de la colţul străzii, maşinizarea este pe cale de a înlocui mâna de lucru. În faţa magiei tehnologice apare tot mai clar faptul că omenirea va ajunge, din nou, la munca câmpului. Marii investitori au intuit deja însemnătatea dreptului de proprietate asupra moşiilor de altădată. Faptul că piaţa funciară fierbe de la o vreme este un semn că renaşterea feudală se apropie cu paşi repezi. Ţarinile vor fi mai râvnite decât metalul preţios, pentru că numărul gurilor flămânde va tot creşte.

Adrian Leonard Mociulschi

Nu este simplu pentru nimeni, după ce mari gânditori ai modernităţii s-au căznit să descopere sursele prosperităţii, să reia, într-un text relativ restrâns, o temă perenă, şi anume bunăstarea. E nevoie de erudiţie ca să-şi susţină teza cu exemple, e nevoie de nonşalanţă spirituală pentru a pune în legătură idei şi concepte. E nevoie şi de o viziune altruistă pentru a da deoparte scenarii sofisticate şi pentru a găsi adevărul cel simplu, aflat, de fapt, la îndemâna oricui.

Valorile pe care Adrian Leonard Mociulschi le consideră esenţiale pentru a ajunge la bunăstare sunt simplitatea, cumpătarea, răbdarea şi munca stăruitoare.

Distinsul umanist Adrian Leonard Mociulschi prezintă marelui public interesat lucrarea „Mic tratat de bunăstare“. Este o formă elevată şi documentată prin care ne introduce în evoluţia societăţii umane, explicând simplu, dar modern, evoluţia conceptelor de bunăstare, locuire, alimentaţie, comunicare, lume cromatică, automatizare şi informatizare, sărăcie şi bogăţie, economisire.

Descendent al unei vechi familii de origine poloneză, stabilită în nord estul României, autorul are printre ascendenţi pe generalul de divizie Leonard Mociulschi, comandant al Diviziei 3 Vânători de Munte în cel de-al Doilea Război Mondial, care a avut mult de suferit în temniţele comuniste pentru faptele sale de de arme.

Lectura „Micului tratat de bunăstare“ este un act de cultură şi de înţelegere mai bună a lumii în care trăim.

Cristian Păunescu