0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Prosperitate și succes
  4. Mic tratat de bunăstare
Carte

Mic tratat de bunăstare

Autor(i): Adrian Leonard Mociulschi
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 96 (13x20 cm)
Preţ: 17,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Volumul „Mic tratat de bunăstare“ este o reflectare asupra frământărilor existențiale ale omului modern, care caută o cale de ieșire din labirintul propriilor lipsuri. Prosperitatea este identificată cu starea la care omul poate ajunge prin eliberarea de grijile materiale, după ce a promovat examenul abundenței. Pentru a putea atinge acest nivel omul trebuie să treacă prin mai multe încercări asemeni legendarului Heracle. Despre acestea tratează capitolele cărții, asezonate cu picanterii financiare și condimente istorice.

Cititorul trebuie să înțeleagă că trăim într-o lume tot mai tehnicizată. De la espressoul preparat de cafetiera de pe birou până la numerarul eliberat de bancomatul de la colțul străzii, mașinizarea este pe cale de a înlocui mâna de lucru. În fața magiei tehnologice apare tot mai clar faptul că omenirea va ajunge, din nou, la munca câmpului. Marii investitori au intuit deja însemnătatea dreptului de proprietate asupra moșiilor de altădată. Faptul că piața funciară fierbe de la o vreme este un semn că renașterea feudală se apropie cu pași repezi. Țarinile vor fi mai râvnite decât metalul prețios, pentru că numărul gurilor flămânde va tot crește.

Adrian Leonard Mociulschi

Nu este simplu pentru nimeni, după ce mari gânditori ai modernității s-au căznit să descopere sursele prosperității, să reia, într-un text relativ restrâns, o temă perenă, și anume bunăstarea. E nevoie de erudiție ca să-și susțină teza cu exemple, e nevoie de nonșalanță spirituală pentru a pune în legătură idei și concepte. E nevoie și de o viziune altruistă pentru a da deoparte scenarii sofisticate și pentru a găsi adevărul cel simplu, aflat, de fapt, la îndemâna oricui.

Valorile pe care Adrian Leonard Mociulschi le consideră esențiale pentru a ajunge la bunăstare sunt simplitatea, cumpătarea, răbdarea și munca stăruitoare.

Distinsul umanist Adrian Leonard Mociulschi prezintă marelui public interesat lucrarea „Mic tratat de bunăstare“. Este o formă elevată și documentată prin care ne introduce în evoluția societății umane, explicând simplu, dar modern, evoluția conceptelor de bunăstare, locuire, alimentație, comunicare, lume cromatică, automatizare și informatizare, sărăcie și bogăție, economisire.

Descendent al unei vechi familii de origine poloneză, stabilită în nord estul României, autorul are printre ascendenți pe generalul de divizie Leonard Mociulschi, comandant al Diviziei 3 Vânători de Munte în cel de-al Doilea Război Mondial, care a avut mult de suferit în temnițele comuniste pentru faptele sale de de arme.

Lectura „Micului tratat de bunăstare“ este un act de cultură și de înțelegere mai bună a lumii în care trăim.

Cristian Păunescu