0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Management
  4. Vizionar
Carte

Vizionar

Cum luăm deciziile care contează cel mai mult

Autor(i): Steven Johnson
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 280 (14x21 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

De nenumărate ori, deciziile importante, care îți schimbă viața, contează mai mult decât cele banale, de zi cu zi, și sunt mai greu de luat: unde să locuim, cu cine să ne căsătorim, ce să credem, dacă e bine să înființăm o firmă, cum să punem capăt unui război.

Nu există metodă universal valabilă pentru abordarea acestui gen de dileme.

În „Vizionar“, Steven Johnson ne arată instrumente eficiente pentru perfecționarea importantei abilități a luării deciziilor complexe.

Deși nu poți modela o alegere care se face o singură dată în viață, poți să modelezi tacticile deliberative ale specialiștilor în luarea deciziilor. Aceștia nu sunt numai strategii profesioniști care administrează companii de prestigiu sau care negociază la un înalt nivel diplomatic.

Ei sunt și romancierii care scot la lumină complexitatea vieții interioare a personajelor lor, oficialii din primării care asigură pe termen lung alimentarea cu apă a orașelor și oamenii de știință confruntați cu dificultăți ale viitorului pe care cei mai mulți dintre noi nici nu ni le-am putea imagina vreodată.

Decidenții foarte deștepți nu se bazează doar pe propria intuiție. Succesul lor pornește de la o abordare orientată spre viitor și de la capacitatea de a lua în considerare toate opțiunile posibile, într-un mod creativ și productiv.

Cu ajutorul unor povești irezistibile, Johnson ne explică cum putem aborda cu maximum de eficacitate alegerile care pot să definească traseul viitor al unei vieți, al unei organizații sau chiar și al unei civilizații.

„Vizionar“ vă va ajuta să vă imaginați variantele posibile de viitor și să apreciați inteligența subtilă a deciziilor care ne-au modelat istoria socială de ansamblu.

Un gânditor de profunzime și un povestitor cu har, Johnson este autorul potrivit pentru abordarea acestui subiect. Una dintre ideile sale care te provoacă să reflectezi este aceea că oamenii care excelează în materie de gândire pe termen lung citesc romane, ceea ce este exercițiul ideal pentru călătoria mentală în timp sau empatie. Și are dreptate.

The New York Times Book Review

Johnson se concentrează explicit pe acele decizii din viața reală care presupun un efort serios de deliberare… Ne reamintește că sunt mai multe șanse să facem alegeri mai bune dacă avem povești mai complexe, cu personaje mai bine conturate, și să facem o apreciere mai profundă a reverberațiilor și ecourilor cu care se pot solda deciziile.

The Wall Street Journal

Un demers explorator plin cu anecdote și încărcat de revelații, în încercarea de a vedea ce merge și ce nu, când vine vorba de cele mai complexe decizii ale noastre, ultima carte a lui Johnson vine cu o argumentație convingătoare în favoarea ideii de a adăuga mai multă poveste în viața organizațională și nu numai.

San Francisco Chronicle

Johnson este un scriitor succint, plastic și dibaci, iar această carte se numără printre puținele care sunt extrem de relevante pentru funcționarea zilnică a cam oricui.

Publishers Weekly