0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Analiza datelor în cercetarea psihologică
Carte

Analiza datelor în cercetarea psihologică

Analiza datelor în cercetarea psihologică. Editura ASCR
Autor(i): Florin Alin Sava
Editura: ASCR
Colecţia: Psihologul expert
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 371 (16x24 cm)
Preţ: 50,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Reeditarea acestei cărți răspunde unei nevoi științifice de a acoperi anumite tematici suplimentare, utilizate frecvent în cercetare, dar care nu erau prezentate în conținutul primei ediții - spre exemplu, procesul de adaptare pe populație românească a instrumentelor psihologice construite în străinătate, modul de derulare a analizelor de moderare și mediere, cu scopul de a aprofunda studiul relației dintre variabilele de interes.

Această ediție a doua a lucrării cuprinde o prezentare detaliată a beneficiilor și a limitelor asociate utilizării acestor demersuri, alături de exemple concrete de lucru în această direcție.

De asemenea, cartea „traduce“ tehnicile statistice cele mai utilizate în cercetarea psihologică de vârf - regresia multiliniară, tehnicile ANOVA sau ANCOVA, analiza factorială exploratorie și cea confirmatorie - pentru toți psihologii care întâmpină dificultăți în înțelegerea demersului statistic din cadrul unor cercetări pe care le întreprind.

În acest sens, lucrarea prezintă și discută rezultatele oferite de două dintre cele mai des întâlnite programe statistice: SPSS și AMOS.

Alături de acestea, au fost introduse unele programe suport, cum este PowerStaTim 1.0, pentru analiza mărimii efectului și a puterii statistice sau ModGraph, pentru analiza aprofundată a relației de moderare.

Pe lângă interpretarea rezultatelor oferite de aceste programe, fiecare capitol conține una sau mai multe baze de date, care pot fi descărcate gratuit de pe internet. Fișierele respective pot fi utilizate de cititorii care dispun de aceste programe statistice, pentru a exersa problemele discutate.

Această carte este fundamentală pentru psihologi sau studenți, prin aceea că le spune clar ce și de ce să facă într-un anumit mod și nu în altul. Ea oferă informații pertinente despre ceea ce se găsește în spatele formulelor statistice pe care le utilizăm într-o cercetare.