0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Analiza datelor în cercetarea psihologică
Carte

Analiza datelor în cercetarea psihologică

Analiza datelor în cercetarea psihologică. Editura ASCR
CumpărDetalii carte

Autor(i): Florin Alin Sava
Editura: ASCR
Colecţia: Psihologul expert
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 371 (16x24 cm)
Preţ: 50,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Reeditarea acestei cărţi răspunde unei nevoi ştiinţifice de a acoperi anumite tematici suplimentare, utilizate frecvent în cercetare, dar care nu erau prezentate în conţinutul primei ediţii - spre exemplu, procesul de adaptare pe populaţie românească a instrumentelor psihologice construite în străinătate, modul de derulare a analizelor de moderare şi mediere, cu scopul de a aprofunda studiul relaţiei dintre variabilele de interes.

Această ediţie a doua a lucrării cuprinde o prezentare detaliată a beneficiilor şi a limitelor asociate utilizării acestor demersuri, alături de exemple concrete de lucru în această direcţie.

De asemenea, cartea „traduce“ tehnicile statistice cele mai utilizate în cercetarea psihologică de vârf - regresia multiliniară, tehnicile ANOVA sau ANCOVA, analiza factorială exploratorie şi cea confirmatorie - pentru toţi psihologii care întâmpină dificultăţi în înţelegerea demersului statistic din cadrul unor cercetări pe care le întreprind.

În acest sens, lucrarea prezintă şi discută rezultatele oferite de două dintre cele mai des întâlnite programe statistice: SPSS şi AMOS.

Alături de acestea, au fost introduse unele programe suport, cum este PowerStaTim 1.0, pentru analiza mărimii efectului şi a puterii statistice sau ModGraph, pentru analiza aprofundată a relaţiei de moderare.

Pe lângă interpretarea rezultatelor oferite de aceste programe, fiecare capitol conţine una sau mai multe baze de date, care pot fi descărcate gratuit de pe internet. Fişierele respective pot fi utilizate de cititorii care dispun de aceste programe statistice, pentru a exersa problemele discutate.

Această carte este fundamentală pentru psihologi sau studenţi, prin aceea că le spune clar ce şi de ce să facă într-un anumit mod şi nu în altul. Ea oferă informaţii pertinente despre ceea ce se găseşte în spatele formulelor statistice pe care le utilizăm într-o cercetare.