0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Despre moarte şi a muri
Carte

Despre moarte şi a muri

Despre moarte şi a muri. Editura For You
CumpărDetalii carte

Învăţături despre marea trecere de la pacienţi pentru cei dragi, medici, asistenţi şi preoţi

Autor(i): Dr. Elisabeth Kubler-Ross,
Editura: For You
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 352 (13x20 cm)
Preţ: 43,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Negare, furie, negociere, depresie, resemnare…

Cuvinte parcă neputincioase pentru a denumi tumultul sentimentelor şi emoţiilor contradictorii, insuportabile, incalificabile, dezarmante pe care le trăim în proximitatea morţii, fie că am ajuns noi înşine la această limită, fie că avem grijă de cineva aflat în faţa ei.

Deşi toţi trebuie să ne privim finitudinea cu seninătate şi curaj, subiectul morţii încă este înconjurat de reticenţă şi eufemisme, făcând cu atât mai dură şi mai fragilă orice confruntare cu Marea Problemă.

Cartea revoluţionară pe care a scris-o binecunoscuta Dr. Elisabeth Kübler-Ross este mai relevantă ca niciodată, oferindu-le o voce semenilor noştri aflaţi pe patul de moarte şi explorând ce anume ne trezeşte oroarea, dezgustul, frica, fuga de moarte. Această confruntare ne ajută pe toţi să ajungem într-o stare de acceptare şi de pace.

Cartea „Despre moarte şi a muri“ este unul dintre cele mai importante studii psihologice despre moarte şi murire, atât prin identificarea celor cinci stadii prin care trec pacienţii, rudele lor şi personalul medical care se ocupă de ei, cât şi prin faptul că abordează deschis, onest şi delicat cea mai importantă parte din viaţa noastră, aceea care ne determină în profunzime alegerile şi felul de a fi.

Cartea ni se adresează, aşadar, tuturor şi în orice moment, ajutându-ne să realizăm chiar acum acea schimbare majoră care să ne aducă mai puţină nelinişte şi mai multă înţelepciune curajoasă în legătură cu Marea Trecere.