0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Împotriva empatiei
Carte

Împotriva empatiei

Împotriva empatiei. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Autor(i): Paul Bloom
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 0 (13x20 cm)
Preţ: 40,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În această carte, autorul demonstrează că empatia este o piedică în calea moralităţii. Pentru studiul de faţă se bazează pe exemple istorice, pe exemple personale, pe studiile altor colegi psihologi, astfel încât reuşeşte să construiască o imagine complexă a felului în care empatia te poate influenţa în mod negativ.

Empatia ne motivează să fim mai buni. Empatia este resortul unei vieţi altruiste. Empatia ne inspiră să dăruim, să ne punem în pielea celorlalţi, să le simţim suferinţa. Stop! Ce ai zice dacă ai afla că, din contră, empatia nu face nimic din toate cele enumerate mai sus? Te intrigă, într-adevăr, dacă-ţi spune cineva că, nu, nu e bine să empatizezi.

Totuşi, „Împotriva empatiei“ exact despre asta îţi va vorbi – despre felul în care empatia este mai degrabă ceva negativ.

Da, poate că vei fi tentat să te opui, însă Paul Bloom îţi va dovedi că ipoteza pe care o propune cartea lui este cât se poate de validă. Îţi va oferi argumente, dovezi şi exemple care să te ajute să înţelegi de ce e bine să fii împotriva empatiei.

De la scena politică la viaţa privată, de la războaiele mondiale până la relaţia deficitară cu fraţii, părinţii sau copiii tăi, vei vedea că există numeroase situaţii în care, deşi ai crezut că empatia este cea care face lumea mai bună, dimpotrivă, lucrurile stau invers.