0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Psihologie
 3. Marele dicționar al psihologiei, Larousse
Carte

Marele dicționar al psihologiei, Larousse

Marele dicționar al psihologiei, Larousse. Editura Trei
Autor(i): * * *
Editura: Trei
Colecţia: Psihologie-Psihoterapie
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 1360 (-x- cm)
Preţ: 299,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Rezultat al colaborării a 150 de specialiști, „Marele dicționar al psihologiei“ oferă o amplă panoramă asupra cunoștințelor ce țin de domeniul științelor psihologice și asupra relațiilor pe care acestea le întrețin cu abordări disciplinare conexe, cum ar fi psihiatria sau psihanaliza.

Astfel, funcțiile și tulburările vieții psihice, etapele dezvoltării umane, comportamentele și noțiunile cheie ce caracterizează trăirea oamenilor în genere (dependență, copilărie, sexualitate) sunt prezentate și descrise din această perspectivă pluridisciplinară.

Într-o viziune enciclopedică, „Marele dicționar al psihologiei“ propune:

 • peste 2300 de definiții concise și însoțite de analize complementare și explicative;
 • 250 de articole, urmate de bibliografie, ce constituie adevărate dosare tematice;
 • note de prezentare consacrate istoriei acestei discipline, vieții și operei principalilor teoreticieni sau diverselor instituții în care se practică expertiza psihologică;
 • o cronologie ce retrasează dezvoltarea științelor psihologice;
 • o listă alfabetică a tuturor termenilor abordați.

„Marele Dicționar al Psihologiei“, apărut inițial în 1991 și reactualizat în vederea prezentei ediții, nu a întârziat să se impună ca o referință de neocolit și un instrument de lucru de neînlocuit pentru toți aceia – cercetători, profesori, studenți, practicieni – care își exercită activitatea în câmpul științelor psihologice.

Accesibilitatea și claritatea textului au făcut din el un mijloc privilegiat de acces la cunoașterea disciplinei pentru toți nespecialiștii doritori să îi înțeleagă fundamentele și diversitatea sau să găsească un răspuns precis la o întrebare ori alta.

Prezenta ediție, este mai mult decât o simplă aducere la zi, oricât de scrupuloasă ar fi ea, a celebrului „Dicționar Larousse al psihologiei“ din 1991, propunând o minuțioasă analiză a evoluției științelor psihologice din ultimii 15 ani, fapt ce sporește eficiența academică a acestei lucrări, precum și pertinența sa ca instrument de informare la îndemâna oricărui alt tip de cititor.

Coordonatorii lucrării sunt:

 • Henriette Bloch – Director la École Pratique des Hautes Études, Roland Chemama – Psihanalist
 • Éric Depret – Doctor al Universității din Massachussets, conferențiar și director al Departamentului de psihologie al Universității Pierre-Mendes-France, Grenoble
 • Alain Gallo – Conferențiar, Laboratorul de neurobiologie și comportament, Universitatea Toulouse-III
 • Pierre Leconte – Profesor de psihologie la Universitatea Lille-III
 • Jean-Francois Le Ny – Profesor la Universitatea Paris-Sud, Centrul științific de la Orsay
 • Jacques Postel – Medic-șef la Spitalul Sainte-Anne, profesor asociat de psihopatologie clinică la Universitatea Paris-VII
 • Maurice Reuchlin – Profesor emerit de psihologie diferențială la Universitatea Paris-V