0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Psihologie
 3. Micro-trauma

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Micro-trauma

Micro-trauma. Editura Trei
CumpărDetalii carte

Vindecarea rănilor psihice cumulate

Autor(i): Margaret Crastnopol
Editura: Trei
Colecţia: Dezvoltare personală
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cum putem înţelege sentimentul cronic de uşoară deprimare, de slabă anxietate sau de indispoziţie care nu pare a fi legat de nimic deosebit de traumatic pe care îl trăiesc unii dintre noi?

Totul pare să fi fost în regulă - astfel de oameni pot să mărturisească faptul că s-au simţit mai mult sau mai puţin iubiţi în cercul familiei lor de origine; ei îşi pot recunoaşte norocul de a avea parte de siguranţă materială şi de succes personal; ei pot insista asupra faptului că nu este nimic cu adevărat în neregulă în vieţile lor.

În această carte Margaret Crastnopol explorează rănile psihice micro-traumatice, subtile, care apar în interacţiunile cu persoanele apropiate şi care se acumulează şi subminează stima de sine a unei persoane, distorsionându-i caracterul şi influenţându-i relaţiile cu ceilalţi şi identifică anumite tipare de relaţionare care duc la şapte tipuri de micro-traume relaţionale.

Bogată în ilustrări clinice, cartea poate fi utilă studenţilor, psihologilor, psihiatrilor, terapeuţilor şi tuturor celor care încearcă să înţeleagă modul în care se desfăşoară aceste procese distructive şi cum pot fi oprite şi înlocuite de moduri mai sănătoase de interacţiune.

Experienţa micro-traumatică este, prin definiţie, ceva ce se desfăşoară cu subtilitate şi, astfel, impactul său rămâne neexprimat, disociat sau reprimat. Pentru că nu a văzut lovitura venind şi nu a înregistrat impactul complet al acesteia, persoana nu s-a apărat în mod adecvat. Ea nu a făcut nici paşii reparatori sau protectivi care ar fi putut să aline rana şi consecinţele ei imediate sau să împiedice eventualele reapariţii. Aşa că răul produs se acumulează, iar rezultatul este o deformare a sentimentului binelui, eficienţei sau unităţii.

Margaret Crastnopol

Victimele micro-traumei nu sunt, desigur, întotdeauna conştiente de aceasta, ştiind cât de greu de observat sunt maşinaţiile ei. Dar cei ce sunt conştienţi sunt adesea stăpâniţi de dorinţa de a-i convinge pe alţii în privinţa răului nevăzut care li s-a făcut.

Cel afectat de tratamentul micro-traumatic poate povesti experienţa nefericită la nesfârşit pentru a clarifica natura rănii şi, de asemenea, ca o formă de catharsis. Şi totuşi, a repeta poveştile despre comportamentul agresiv poate să nu reuşească să atenueze groaza interioară că sentimentele persoanei nu sunt valide, că aceasta exagerează, că propria răutate sau slăbiciune este cumva de vină.

Margaret Crastnopol

Cuprinsul cărţii: „Micro-trauma“

 • Micro‑trauma cumulativă aparent ascunsă: o perspectivă
 • Retragerea lipsită de amabilitate și traversarea ei
 • Degenerarea statutului de cunoscător
 • Intimitatea tensionată: chemarea sirenei
 • Retușarea psihică și agreabilitatea excesivă
 • Rigiditatea cronică și daunele colaterale ale acesteia
 • Indignarea nestăpânită
 • Micile crime și alte micro‑atacuri de fiecare zi
 • Drumul spre reparație
 • Bibliografie
 • Mulțumiri