0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Mintea tulburată
Carte

Mintea tulburată

Ce ne spun ciudățeniile creierului despre noi înșine

Autor(i): Eric R. Kandel
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 384 (13x20 cm)
Preţ: 49,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină 2000

Eric R. Kandel, unul dintre cei mai importanți specialiști în neuroștiințe din lume, face o neobișnuită incursiune în universul enigmatic al creierului, arătând ce ne dezvăluie tulburările mintale despre natura umană.

Pe baza cercetărilor sale inovatoare și a lucrărilor altor experți, el încearcă să răspundă la una dintre cele mai dificile întrebări cu care ne confruntăm: cum apare mintea din materia fizică a creierului?

Cei 86 de miliarde de neuroni cerebrali comunică între ei prin cele mai fine conexiuni, care ajung uneori să fie alterate sau chiar întrerupte. În felul acesta, procesele din creier care dau naștere minții pot fi afectate, ducând la tulburări precum autismul, depresia, schizofrenia, boala Parkinson sau tulburarea de stres posttraumatic. Studiul acestor afecțiuni și explorarea potențialelor lor tratamente ne pot ajuta să înțelegem mai bine felul în care creierul produce experiențele și capacitățile noastre fundamentale – gândurile, sentimentele, comportamentele, memoria și creativitatea.

Captivantă… Foarte bine construită, narațiunea lui Kandel îmbină perspectiva istorică și relatările personale cu explicații ale unor experimente recente.

The New York Times Book Review

Kandel este un cititor abil și un observator meditativ… Neuroștiința prinde viață în studiul lui prin reflecțiile personale și imaginative asupra minții tulburate…

Science

)

Informații fascinante interpretate cu abilitate de un maestru.

Kirkus Reviews

Fără îndoială, neuronii vor zbârnâi în timp ce cititorii vor reflecta asupra incitantei cărți a lui Kandel.

Booklist