0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Strigătul neauzit pentru sensul vieții. Psihoterapie și umanism
Carte

Strigătul neauzit pentru sensul vieții. Psihoterapie și umanism

Autor(i): Viktor E. Frankl
Editura: Meteor Press
Colecţia: Psihologie
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În „Strigătul neauzit pentru sensul vieții“, Viktor Frankl revine la umanismul care a făcut din cartea sa „Omul în căutarea sensului vieții“ un bestseller în lumea întreagă.

Într-o epocă precum a noastră, o epocă a lipsei de sens și a depersonalizării, dr. Frankl își ridică vocea împotriva absenței dimensiunii umane în psihoterapie. El respinge „pseudo-umanismul“ care a invadat literatura de popularizare din domeniul psihologiei și psihanaliticii și se apleacă asupra calităților remarcabile ale oamenilor.

Logoterapia sa nu invalidează sub nicio formă descoperirile solide și serioase ale unor deschizători importanți de drumuri ca Freud, Adler, Pavlov, Watson sau Skinner.

În această dimensiune, desigur, omul nu mai poate fi văzut ca o ființă a cărei preocupare esențială este satisfacerea impulsurilor și a instinctelor; de asemenea, nici realitatea umană nu poate fi înțeleasă doar ca rezultat al proceselor de condiționare sau al reflexelor condiționate. În această dimensiune omul este relevat ca o ființă aflată în căutarea sensului vieții sale.