Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate - Editura ASCR | Jovis.roCarte: „Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate“; Editura ASCR; Autor(i): Aaron T. Beck, Arthur Freeman, Denise D. Davis; 424 pagini">

0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate
Carte

Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate

Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate. Editura ASCRCumpăr
Autor( i ): Aaron T. Beck, Arthur Freeman, Denise D. Davis
Editura: ASCR
Colecţia: Psihologul expert
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 424 ( 16x24 cm )
Preţ: 84,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Traducerea în limba română a acestei ediții a doua aduce în literatura de specialitate cartea unor autorități în domeniu, oferind un instrument necesar cercetătorului-practician interesat de abordarea tulburărilor de personalitate din perspectiva terapiei cognitive.

În prima parte, autorii oferă o perspectivă amplă asupra abordării cognitiv-comportamentale a problemelor generale de diagnostic și tratament pentru pacienții cu tulburări de personalitate.

Partea a doua a cărții cuprinde aplicații clinice, cu detalierea tratamentului individualizat pentru tulburări de personalitate specifice. Capitolele conțin aspectele practice ale diagnosticului diferențial, conceptualizarea cazurilor și intervenția terapeutică, acordând o atenție deosebită dificultăților din timpul terapiei și modalităților de depășire a acestora.

Capitolele cu aplicații clinice sunt dispuse conform celor trei grupe descrise în ediția a patra revizuită a „Manualului de diagnostic și statistică a tulburărilor mentale“ (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders - DSM-IV-TR; American Psychiatric Association, 2000).

Grupa A include tulburările descrise ca „excentrice sau ciudate“ și cuprinde tulburările de personalitate de tip paranoid, schizoid și schizotipal.

Grupa B include tulburările de personalitate antisocială, de tip borderline, histrionică și narcisistică, descrise ca „dramatice, emoționale sau haotice“.

Grupa C include „persoanele anxioase sau temătoare“ care intră în categoria tulburărilor de personalitate dependentă, evitantă și obsesiv-compulsivă.