0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate
Carte

Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate

Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate. Editura ASCR
CumpărDetalii carte

Autor(i): Aaron T. Beck, Arthur Freeman, Denise D. Davis
Editura: ASCR
Colecţia: Psihologul expert
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 424 (16x24 cm)
Preţ: 61,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Traducerea în limba română a acestei ediţii a doua aduce în literatura de specialitate cartea unor autorităţi în domeniu, oferind un instrument necesar cercetătorului-practician interesat de abordarea tulburărilor de personalitate din perspectiva terapiei cognitive.

În prima parte, autorii oferă o perspectivă amplă asupra abordării cognitiv-comportamentale a problemelor generale de diagnostic şi tratament pentru pacienţii cu tulburări de personalitate.

Partea a doua a cărţii cuprinde aplicaţii clinice, cu detalierea tratamentului individualizat pentru tulburări de personalitate specifice. Capitolele conţin aspectele practice ale diagnosticului diferenţial, conceptualizarea cazurilor şi intervenţia terapeutică, acordând o atenţie deosebită dificultăţilor din timpul terapiei şi modalităţilor de depăşire a acestora.

Capitolele cu aplicaţii clinice sunt dispuse conform celor trei grupe descrise în ediţia a patra revizuită a „Manualului de diagnostic şi statistică a tulburărilor mentale“ (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders - DSM-IV-TR; American Psychiatric Association, 2000).

Grupa A include tulburările descrise ca „excentrice sau ciudate“ şi cuprinde tulburările de personalitate de tip paranoid, schizoid şi schizotipal.

Grupa B include tulburările de personalitate antisocială, de tip borderline, histrionică şi narcisistică, descrise ca „dramatice, emoţionale sau haotice“.

Grupa C include „persoanele anxioase sau temătoare“ care intră în categoria tulburărilor de personalitate dependentă, evitantă şi obsesiv-compulsivă.