0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Economie
  4. The Undoing Project
Carte

The Undoing Project

The Undoing Project. Editura Publica
CumpărDetalii carte

O carte care a schimbat modul în care înţelegem mintea umană

Autor(i): Michael Lewis
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 432 (14x20 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Acum 40 de ani, psihologii israelieni Daniel Kahneman şi Amos Tversky au scris o serie de studii surprinzătoare şi originale, prin care au anulat ipotezele referitoare la procesul de luare a deciziilor. Lucrările lor au demonstrat că mintea umană greşeşte sistematic când este forţată să exprime judecăţi în condiţii de incertitudine.

Cercetările lor au pus bazele domeniului economiei comportamentale, au revoluţionat studiile Big Data şi medicină avansată, au condus la o nouă abordare a reglementărilor guvernamentale şi au făcut posibilă una dintre lucrările Michael Lewis.

Kahneman şi Tversky sunt singurii responsabili de tendinţa de a nu mai avea încredere în intuiţia umană şi de a acorda întâietate algoritmilor.

„The Undoing Project“ spune povestea unei prietenii captivante, între doi oameni care au dimensiunile unor personaje literare geniale.

Kahneman şi Tversky au devenit genii în universitate şi eroi pe câmpul de luptă – ambii au avut cariere semnificative în armata israeliană –, iar cercetările lor au fost strâns legate de experienţele lor extraordinare de viaţă.

Amos Tversky a fost un luptător genial, sigur pe el şi extrovertit, aflat mereu în centrul atenţiei; Kahneman s-a refugiat în copilărie din calea naziştilor şi a fost un introvertit a cărui îndoială de sine iscoditoare a stat la baza ideilor sale. Cei doi au format una dintre cele mai intense colaborări din istoria ştiinţei, atât de strânsă încât erau momente în care nu îşi puteau aminti care dintre ei fusese la originea unei anume idei sau cine ar fi trebuit să îşi asume anumite merite.

Poveşti fascinante despre oameni uluitori.

Genială… Lewis ne-a oferit o expunere spectaculoasă a doi oameni grozavi, care au avut de înfruntat incertitudinea şi limitele judecăţii umane.

William Easterly, Wall Street Journal

Convingătoare… „The Undoing Project“ este o istorie a naşterii economiei comportamentale, dar şi dovada adusă de Lewis în favoarea puterii colaborării.

Peter Coy, Bloomberg Businessweek

Fermecătoare din punct de vedere intelectual.

Harper`s Bazaar

Copleşitoare… „The Undoing Project“ va ridica îndoieli asupra modului în care percepi realitatea.

Don Oldenburg, USA Today