0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Traumă şi memorie
Carte

Traumă şi memorie

Traumă şi memorie. Editura For You
CumpărDetalii carte

Ghid practic pentru înţelegerea şi vindecarea amintirilor traumatice

Autor(i): Dr. Peter A. Levine
Editura: For You
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 37,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Putem avea încredere în amintirile noastre?

Bazându-se pe 45 de ani de tratare reuşită a traumei şi utilizând studii de caz din propria practică, dr. Levine susţine că singurele amintiri cu adevărat utile sunt cele care par iniţial cel mai puţin fiabile: amintirile stocate în corp, nu neapărat cele accesabile de către mintea conştientă.

De obicei, oamenii de ştiinţă studiază amintirile traumatice „explicite“ din creier (precum gândurile intruzive sau flashbackurile), acordându-i prea puţin atenţie modului în care corpul însuşi stochează memoria „implicită“.

Învăţând cum să înţelegem mai bine interacţiunea complexă a trecutului cu prezent şi a minţii cu corpul, putem să ne ajustăm relaţia cu trauma şi să căpătăm o stare mai echilibrată şi mai relaxată.

Scrisă pentru persoanele care suferă de traume, precum şi pentru practicienii din îngrijirea sănătăţii, „Traumă şi memorie“ reprezintă o perspectivă revoluţionară asupra modului în care e construită memoria şi în care ea este influenţată de starea noastră actuală de a fi.

Memoria are multe straturi, iar Peter Levine a contribuit cu propria modalitate unică şi puternică de a gândi cum să înţelegem aceste sisteme şi să le optimizăm acţiunea după traumă. Această carte oferă înţelepciune clinică desprinsă din experienţe directe, de zeci de ani, demonstrând modul în care un clinician – cu atenţie concentrată şi intervenţie bine ţintită – poate converti amintiri nerezolvate şi neintegrate într-o formă rezolvată şi integrată, permiţând apariţia unei naraţiuni coerente şi eliberându-l pe individ din închisorile trecutului.