0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Relații de cuplu
  4. Banii în cuplu și în familie
Carte

Banii în cuplu și în familie

Autor(i): Marie-Claude François-Laugier,
Editura: Philobia
Colecţia: Cuplu
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 152 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Tot ceea ce fac împreună partenerii unui cuplu costă bani, de la cumpărăturile zilnice la vacanțe sau la achizițiile mai mari.

Alături de infidelitate, banii reprezintă cel mai des întâlnit motiv de declanșare a conflictelor în viața de cuplu. Este și motivul pentru care gestionarea lor trebuie făcută cu o atenție cât mai mare, fiindcă, până la urmă, banii înseamnă planuri, oportunități, dar și evoluție deopotrivă individuală și comună.

Vă propunem să vă aplecați asupra felului în care percepeți banii la nivel intim și asupra istoriei personale cu banii.

Ne vom întoarce în timp până la primii ani ai copilăriei și vom vedea, de exemplu, în ce fel modelele parentale ne pot marca pe viață. Vom aborda subiecte precum dorința de putere, frica de bani, dorința de afirmare personală și dependența de bani.

Vom vedea, apoi, cum apar problemele la vârsta adultă și ce se întâmplă atunci când, într‑un cuplu, un partener vrea să‑l facă pe celălalt să „plătească“, sau când unul câștigă mai mult, ori când cuplul se destramă.

Vom vorbi despre problemele legate de moșteniri, dar și despre rolul pe care îl joacă banii în relațiile dintre părinți și copii. Vom discuta despre cumpărătorii compulsivi și împătimiții jocurilor de noroc și vom reflecta asupra impulsurilor ce stau la baza anorexiei financiare sau a spiralei cumpărăturilor și datoriilor.

Nu există rețeta ideală de gestionare a banilor în cuplu și în familie, dar există – prezentate în cartea de față – metode cu ajutorul cărora sunt șanse mai mari să nu apară conflicte financiare.