0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Relaţii de cuplu
  4. Banii în cuplu şi în familie
Carte

Banii în cuplu şi în familie

Banii în cuplu şi în familie. Editura Philobia
CumpărDetalii carte

Autor(i): Marie-Claude François-Laugier,
Editura: Philobia
Colecţia: Familia [Philobia]
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 152 (13x20 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Tot ceea ce fac împreună partenerii unui cuplu costă bani, de la cumpărăturile zilnice la vacanţe sau la achiziţiile mai mari.

Alături de infidelitate, banii reprezintă cel mai des întâlnit motiv de declanşare a conflictelor în viaţa de cuplu. Este şi motivul pentru care gestionarea lor trebuie făcută cu o atenţie cât mai mare, fiindcă, până la urmă, banii înseamnă planuri, oportunităţi, dar şi evoluţie deopotrivă individuală şi comună.

Vă propunem să vă aplecaţi asupra felului în care percepeţi banii la nivel intim şi asupra istoriei personale cu banii.

Ne vom întoarce în timp până la primii ani ai copilăriei şi vom vedea, de exemplu, în ce fel modelele parentale ne pot marca pe viaţă. Vom aborda subiecte precum dorinţa de putere, frica de bani, dorinţa de afirmare personală şi dependenţa de bani.

Vom vedea, apoi, cum apar problemele la vârsta adultă şi ce se întâmplă atunci când, într‑un cuplu, un partener vrea să‑l facă pe celălalt să „plătească“, sau când unul câştigă mai mult, ori când cuplul se destramă.

Vom vorbi despre problemele legate de moşteniri, dar şi despre rolul pe care îl joacă banii în relaţiile dintre părinţi şi copii. Vom discuta despre cumpărătorii compulsivi şi împătimiţii jocurilor de noroc şi vom reflecta asupra impulsurilor ce stau la baza anorexiei financiare sau a spiralei cumpărăturilor şi datoriilor.

Nu există reţeta ideală de gestionare a banilor în cuplu şi în familie, dar există – prezentate în cartea de faţă – metode cu ajutorul cărora sunt şanse mai mari să nu apară conflicte financiare.