0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Relaţii de cuplu
 4. Evitant
Carte

Evitant

Evitant. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Cum să iubeşti sau să părăseşti un partener distant

Autor(i): Jeb Kinnison
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 296 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Folosind teoria ataşamentului, dezvoltată iniţial pe baza comportamentului copiilor şi extinsă încă din anii 1980 în cunoaşterea adulţilor, autorul acestor pagini propune soluţii concrete pentru a gestiona relaţiile de cuplu îngreunate de stilul evitant al unuia dintre parteneri.

 • Partenerul tău se poartă ca şi cum puţin i-ar păsa de ceea ce simţi?
 • Se întâmplă adeseori să nu îţi răspundă la întrebări sau la mesaje?
 • Te acuză că îl sufoci cu nevoile tale, că eşti o fire prea dependentă?
 • Te compară cu parteneri din trecut, care brusc i se par ideali?
 • Are un comportament rece faţă de copii şi faţă de cei nevoiaşi?
 • Ţine să îţi amintească mereu că i-ar fi mai bine fără tine?
 • Te pedepseşte prin privarea de sex sau de afecţiune?

Dacă situaţiile de mai sus fac parte din viaţa ta de zi cu zi, înseamnă că eşti „fericitul“ partener al unui evitant.

Persoanele cu acest stil de ataşament au în general o părere foarte bună despre ele însele, sunt independente şi consideră că nu au prea mare nevoie de ceilalţi. Prin urmare, găsesc foarte rar motive întemeiate pentru a manifesta semnale emoţionale într-o relaţie apropiată.

Dacă nu ai renunţat până acum, cartea lui Jeb Kinnison te va ajuta să îi arăţi celui de lângă tine că dragostea nu este nicidecum o capcană pentru cei slabi de înger şi că „a te îndrepta spre“ poate aduce mai multă împlinire decât „a te îndepărta de“…

„Evitant“ are, înainte de toate, meritul de a fi o carte practică. Jeb Kinnison deconstruieşte aşteptările multora de a trăi un basm alături de partenerul perfect şi oferă argumente convingătoare pentru a aborda relaţia de cuplu ca pe o călătorie şi ca pe un efort de a creşte împreună.

IndieReader

Dacă partenerul tău se poartă ca un adversar şi îţi subminează toate încercările de apropiere, poate ai simţit măcar o dată că ţi-ar fi mai bine singur. Dar gândeşte-te: ori de câte ori persoana de lângă tine se retrage ca într-o cochilie şi nu poate accepta o intimitate deplină, s-ar putea să fie la fel de nefericită că are atât de puţin de oferit.

Jeb Kinnison prezintă în detaliu tipurile de ataşament (securizant, evitant, anxios) şi felul în care ele influenţează relaţiile de dragoste.

Având în vedere că dinamica solicitare-răspuns dintre două stiluri distincte de comportament poate influenţa hotărâtor evoluţia unui cuplu, este esenţial să îţi dai seama cât mai devreme ce tipuri de ataşament sunt în joc în relaţia voastră. Aplică cu încredere strategiile propuse de Jeb Kinnison şi oferă-i partenerului tău evitant şansa să exerseze empatia şi răspunsul pozitiv. Astfel, eforturile îţi vor fi canalizate în direcţia potrivită, iar armonia în cuplu nu va mai părea ceva de neatins.