0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Relaţii
 4. Sărutările nedăruite
Carte

Sărutările nedăruite

Sărutările nedăruite. Editura For You
CumpărDetalii carte

Autor(i): Ermes Ronchi
Editura: For You
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 112 (14x20 cm)
Preţ: 20,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceste pagini sunt pentru aceia care caută în istoria spiritului alte sentimente, probabil rămase împietrite în urmele istoriei. Sunt pentru bărbaţii şi femeile care caută integrarea umanului şi a spiritualului, a credinţei şi a afectivităţii: armonia dificilă, dar posibilă dintre masculin şi feminin.

Sunt pentru aceia care iubesc poezia şi libertatea inimii. Şi cărora nu le este frică de pasiune.

Ermes Ronchi

Prietenia reprezintă o parte integrantă a călătoriei prin viaţă a sfinţilor Bernard, Francisc şi Tereza, persoane în care umanitatea şi sfinţenia sunt strâns îngemănate.

Protagonişti de marcă ai istoriei creştinismului, cei trei sfinţi ne ajută să luăm urma unei alte poveşti, mai puţin oficiale, dar nu mai puţin reale şi importante: o istorie ce nu are loc pe coridoarele puterii, ci este alcătuită din întâlniri, din suferinţă, din emoţie împărtăşită. Fără teamă de pasiune.

Creştinismul ne arată astfel noi ipostaze şi soluţii pentru o relaţionare mai bună, deopotrivă pentru bărbaţi şi femei, într-o nouă arhitectură a relaţiilor umane.

Alternativa nu este prietenia spirituală sau o reformă funcţională ori un nou proiect eclezial, ci prietenia umană, plină de emoţie şi de viaţă.

Şi aceasta pentru că dragostea şi prietenia constituie o parte crucială din „ştiinţa practică“ de a trăi, o spiritualitate ce nu presupune eliminarea, ci adăugarea umanului.

O bijuterie ideatică şi stilistică, lucrarea „Sărutările nedăruite“ ne propune o reflecţie asupra „sănătăţii spirituale“, centrată pe faptul că prietenia şi dragostea protejează şi conservă rezervele de viaţă sănătoasă şi plină de bucurie.

Cuprinsul cărţii: „Sărutările nedăruite“

 • Prefaţă
 • Cantus firmus
 • Bernard de Clairvaux
 • Francisc de Assisi
 • Tereza de Avila
 • Tu, melodie vivace
 • Concluzie
 • Bibliografie