0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Politică și societate
Carte

Politică și societate

Politică și societate. Editura Publica
Cumpăr

Un dialog inedit

Autor(i): Papa Francisc, Dominique Wolton
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 320 (14x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta e prima carte a Papei Francisc în care își prezintă viziunea despre politică și societate.

Vreme de un an, Papa Francisc a avut douăsprezece întrevederi cu intelectualul francez Dominique Wolton. Rezultat al acelor întâlniri pline de omenie și căldură, acest dialog excepțional și inedit abordează în deplină libertate marile teme ale epocii noastre, dar și ale existenței umane: pacea și războiul, politica și religiile, mondializarea și diversitatea culturală, fundamentalismele și laicitatea, Europa și migranții, ecologia, inegalitățile pe plan mondial, ecumenismul și dialogul interreligios, individul, familia, alteritatea, timpul, încrederea și bucuria.

Scrisă fără urmă de conformism și evitând limba de lemn, această carte ilustrează viziunea Papei despre Biserică și despre societate: dărâmarea zidurilor și construirea de punți între oameni, națiuni și credințe religioase.

Este prima dată când o serie de convorbiri cu cel care domnește asupra Curiei și politicii Vaticanului nu sunt adunate într-o culegere servilă de afirmații, ci se constituie într-un adevărat dialog – este adevărat, plin de capcane și contradicții.

În unele zile, Dominique Wolton se vădește mai vorbăreț decât papa; în altele, decide să asculte tăcerile gazdei sale; iar alteori, cei doi interlocutori permit umorului să izbucnească.

Julie Clarini, Le Monde

Niciodată un suveran pontif nu s-a destăinuit atât de radical în fața unui intelectual francez! Vreme de un an, sociologul Dominique Wolton a primit confesiunile Papei Francisc. Douăsprezece întâlniri în doi, de câte două ore fiecare, desfășurate la Vatican. Aceste confesiuni inedite despre război, mondializare, migranți, ecologie, inegalități, dar și pe teme foarte personale – de pildă, surprinzătoarea psihanaliză a înaltului prelat argentinian consumată la vârsta de 42 de ani – dau substanța acestei cărți de convorbiri.

Vincent Mongaillard, Le Parisien